Darren Cahill face lobby şi cere schimbări majore în tenis. Mesajul ferm postat de australian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Darren Cahill a ieşit la atac după victoria Simonei Halep, de la Dubai Tennis Championships. Rămas în Australia pe durata întrecerii asiatice, antrenorul în vârstă de 54 de ani a urmărit totuşi cu mare atenţie acţiunea de la Dubai şi, probabil, tocmai de aceea a sesizat un detaliu important pe foaia oficială a turneului, referitor la premiile în bani.

La o zi după victoria Simonei Halep la ediţia cu numărul 20 a turneului de la Dubai, Darren Cahill a cerut apăsat uniformizarea premiilor în tenis.

Susţin sută la sută creşterea premiilor la Grand Slam-uri, însă ATP şi WTA trebuie să-i ajute şi pe jucătorii mai slab clasaţi. Sunt prea mulţi bani la vârf. Premiile se dublează practic cu fiecare rundă. La Dubai, premiul pentru semifinale a fost de patru ori mai mare decât pentru sferturi", a scris Darren Cahill pe Twitter, încercuind sumele pe o fotografie a tabloului principal de concurs.

Organizatorii turneului de la Dubai au apelat la premii în bani uriaşe pentru a atrage cele mai bune jucătoare, în condiţiile în care această competiţie alternează statutul de turneu Premier 5, de la an la an, cu întrecerea din Qatar, de la Doha. În 2020, Dubaiul are statut de turneu Premier, iar Doha este încadrat la categoria superioară, Premier 5. Cu toate acestea, cecul încasat de Simona Halep pentru victoria de la Dubai este mai mare decât cel pe care îl va primi învingătoarea de la Doha (696.860 de dolari, faţă de 605.000 de dolari). Şi finalista de la Dubai a avut asigurat un cec cu aproape 70.000 de dolari mai mare decât va încasa finalista de la Doha. În optimi şi sferturi însă, premiile sunt mai mari la Doha.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite