Dans războinic cu Tonga! Supermeci de rugby al “Stejarilor” de la ora 19.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Naţionala din Tonga, executând celebrul Sipi Tau, dans asemănător cu haka
Naţionala din Tonga, executând celebrul Sipi Tau, dans asemănător cu haka

Naţionala de rugby a României intră în grămadă cu puternicii rugbyşti din Tonga, echipă care execută un ritual asemănător cu haka neo-zeelandeză. Meciul este astăzi, de la ora 19.00!

 Echipa naţională de rugby a României propune trei meciuri „tari“ pentru cei care se dau în vânt după balonul oval. „Stejarii“ vor întâlni Tonga (astăzi, ora 19.00), Canada (16 noiembrie) şi Fiji (23 noiembrie), partidele urmând să se desfăşoare pe Stadionul Naţional „Arcul de Triumf“. 

Testele fac parte din planul de pregătire al „Stejarilor” pentru jocurile din European Nations Cup de anul viitor, competiţie ce are menirea să ne asigure biletele la Cupa Mondială din 2015.
Tonga, ocupanta locului 11 la nivel mondial, vine pentru prima dată la Bucureşti. Este o echipă extrem de puternică ce face spectacol în timpul şi înaintea meciului. Jucătorii naţionalei de rugby nu încep partida până nu execută un dans de război asemănător cu haka neo-zeelandeză, doar că ritualul lor se numeşte Sipi Tau. Porecla echipei din Polinezia este una paşnică, „Pescăruşii”, dar pe teren rugbyştii din Tonga sunt adevărate „fiare”. Ei au în plamares victorii cu Franţa sau Italia şi sunt calificaţi deja pentru Mondialul din Anglia. Tonga e un stat format din 176 de insuliţe răsfirate în Arhipeleagul Polinezian care adună puţin peste 100.000 de locutori, născuţi şi crescuţi cu rugbyul în sânge.
Din lotul României fac parte toate starurile disponibile, de la Mihăiţă Lazăr şi Paulică Ion, până la „Fane” Hihetah, Vlaicu, Fercu şi Calafeteanu. Lipsesc Ursache, Toniţa şi Lemnaru, accidentaţi.
Pentru meciul cu Tonga de sâmbătă, biletele costă 15 lei la peluză, 25 de lei la tribuna a doua şi 35 de lei la Tribuna I. Tichetele sunt disponibile la magazinul Federaţiei Române de Rugby (Bulevardul Mărăşti), pe MyTicket şi Bilete.ro.
Meciul e în direct pe TVR 2.

VIDEO ALIN PETRACHE, ÎN DIRECT LA ADEVĂRUL LIVE, ÎNTR-UN INTERVIU CU CĂRŢILE PE FAŢĂ

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite