Cronica unei zile fierbinţi la Steaua. Aducerea lui Daniel Stanciu a declanşat un "război" la gruparea roş-albastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Stanciu este noul director sportiv al Stelei
Daniel Stanciu este noul director sportiv al Stelei

“Transferul” lui Daniel Stanciu pare că are rolul de a dinamita Steaua. Adus de Gigi Becali şi plantat în funcţia de director sportiv, Stanciu nu este dorit nici de antrenorul Stelei, nici de manager, nici de galerie!

Cum lucrurile mergeau prea bine la Steaua, la o palmă de titlul 24, era nevoie şi de un mic scandal. Unul care se conturează acum, odată cu confirmarea în rolul de director sportiv al lui Daniel Stanciu. Înregimentarea fostului agent FIFA şi oficial al lui Poli Timişoara şi FC Vaslui la Steaua, anunţată astăzi, a provocat deja o serie de reacţii virulente. Cu excepţia lui Gigi Becali şi a verilor acestuia, fraţii Ioan şi Victor, nimeni nu pare a-l dori pe Daniel Stanciu la gruparea roş-albastră. 

Primii au răspuns la această mutare antrenorul Laurenţiu Reghecampf şi managerul Mihai Stoica, cel care are un istoric cu fostul impresar, apoi a reacţionat şi o parte a galeriei Stelei. 

“Cu mine nu va lucra niciodată”

“Eu nu plec de la Steaua. Nu există aşa ceva. Nu mă interesează Daniel Stanciu. Eu nu lucrez cu el. Poate să îl consilieze pe Gigi, dar cu mine nu poate purta nici un dialog. Cu mine nu va lucra niciodată. Asta e clar. Poate să lucreze şi cu Vali Argăseală, dar cu mine în nici un caz. Nu îi pot impune patronului ce oameni să îşi aducă. Noi ne vedem de treabă", a explicat Mihai Stoica, la Digi Sport. Ce a determinat acest conflict făţiş? 

Foşti colaboratori, deveniţi inamici

În urmă cu câţiva ani, pe când MM era manager la Urziceni, iar Stanciu impresar, cei doi au colaborat foarte bine. Mulţi jucători dintre cei cu care Unirea a luat titlul în 2009 au venit pe filiera Stanciu. Apoi s-a produs ruptura. Cei doi sunt chiar colaboratori la Digi Sport, dar se evită. Nu participă niciodată la aceleaşi emisiuni. În plus, în ultima perioadă şi-au aruncat anumite săgeţi destul de dureroase, cu aluzie la episoade mai puţin plăcute pe care le-au trăit în trecut. 

Pe MM l-am scos din mâinile lui Borcea, care i-a dat două palme şi i-a stins trabucul pe frunte”, a comentat Stanciu, în urmă cu câteva luni, dar nici Stoica nu s-a lăsat mai prejos:"de ce toată lumea îl bate, îl aruncă de pe pod pe acest mic Icar al fotbalului românesc? Când flintocul ăsta va fi manager general, atunci o să vorbesc cu el”. 

Era o aluzie la un episod din iulie 2012, când Daniel Stanciu, pe atunci la FC Vaslui, a fost protagonistul unui incident din trafic, din cauza faptului că nu a acordat prioritate. A fost agresat de un individ, care i-a dat un pumn şi l-a aruncat de pe un pod, la ieşirea din Bârlad spre Vaslui! În septembrie 2011, Stanciu mai încasase o bătaie, la un derby UTA-Poli, când a fost lovit de către secundul arădenilor, Dan Stuparu. 

În loja lui Becali, la Steaua-Petrolul

Luni, Stanciu a asistat la partida Steaua-Petrolul (2-2), din loja patronului stelist, în cursul după-amiezii de astăzi a fost anunţată numirea sa, apoi au început să curgă reacţiile. Negative, în cea mai mare parte. 

Drept urmare, spre seară, Gigi Becali a părut că cedează puţin teren. “MM poate să zică orice. E fratele meu. Dacă lui MM şi lui Reghecampf nu le convine de Stanciu, înseamnă că nu va mai fi la club în birouri”, a comentat şi Becali, la DigiSport.

Şi o parte a galeriei roş-albastre, prin vocea liderului Peluzei Nord, Gheorghe Mustaţă, a anunţat că respectă decizia patronului Becali, dar că Stanciu va fi înjurat, din cauza războiului pe care l-a purtat contra Stelei, pe când era oficial la Timişoara şi Vaslui. 

Tot spre seară, Daniel Stanciu a intervenit şi el la emisiunile TV şi a explicat clar, în ce constă noua sa funcţie la Steaua. “Eu sunt doar scouter la Steaua. Eu vin doar la meciurile importante ale Stelei. Eu lucrez pentru Steaua, nu pentru MM. Nu ne intersectăm. Nu stau pe bancă, nu mă implic în activitatea echipei", a punctat Daniel Stanciu. 

În perioadă următoare urmează să vedem cum şi cât va dura colaborarea lui Daniel Stanciu cu oficialii Stelei. Ori este un semn că, atât Reghecampf, cât şi Mihai Stoica, se pregătesc de o despărţire de gruparea roş-albaştră. Primele contre manager-patron, pe tema ratării transferurilor lui Nistor şi Bokila, spun destul de mult. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite