Daniel Pancu, mijlocaş Rapid: „Răzvan are metode de fiţe!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai experimentat fotbalist al giuleştenilor face o descriere spumoasă a antrenamentelor conduse de Lucescu jr. Pancu mărturiseşte că nu mai suportă cantonamentele de ani buni, dar nu se lasă de fotbal decât la 37 de ani!

„Adevărul": Îţi mai plac stagiile astea lungi de pregătire la 34 de ani?

Daniel Pancu: Cred că am vreo doi-trei ani de când nu le mai suport. Psihic e greu de tot, dar fizic mă ţin bine. E mai greu când ştii că ai familie acasă, că te aşteaptă copiii...Când am venit acum acasă, din Austria, au sărit pe mine. Mă rog, ăla mare, că fetiţa are doar o lună.

Şi dacă sunt grele cantonamentele, crezi că mai rezişti?

Mai duc până la 36-37 de ani. Doar că în fotbalul nostru e mai greu. Un an aici e cât trei afară. E prea mult balamuc. Ce se întâmplă acum cu Timişoara, Bistriţa... Mă doare capul...Campionatele trebuie să se joace pe teren.

Cum simţi Rapidul de-acum? Ai lucrat cu mulţi antrenori. Cum este cu Răzvan?

Nu vreau să zică lumea: „Uite şi la ăsta ce-l mai «perie» pe Răzvan". N-are decât să zică lumea că sunt un pupincurist, exact aşa să se scrie, dar noi, grupul, suntem tare încântaţi de Răzvan. Vine cu antrenamente de fiţe, tot ce se face la cluburile de afară. Răzvan Lucescu ştie ce face şi are grupul de partea lui, toţi băieţii.

Te-a pregătit şi Mircea Lucescu. Crezi că Răzvan îşi va bate tatăl în ceea ce priveşte performanţele obţinute?

Aici nu ştiu. Pe Mircea Lucescu e greu să-l depăşeşti. Eu sper să o facă Răzvan, dar e cam greu.

La echipă, cum este atmosfera?

Foarte bună. Au venit numai băieţi de caracter, nu e nimeni cu figuri. Acum, noi trebuie să demonstrăm de ce suntem în stare pe teren.

Adică, vreţi titlul?

Normal că-l vrem. Noi, toţi băieţii, ne dorim campionatul. Ne dorim ca din prima etapă să batem, iar toată lumea să zică: „Rapid ia titlul anul ăsta. Pe-ăştia nu o să-i bată nimeni".

Anul trecut se putea mai mult?

Noi meritam să luăm campionatul de câţiva ani. Ar fi fost ideal să jucăm în Liga Campionilor pentru punctele pe care Rapid le-a strâns cu Răzvan, atunci când echipa a ajuns în sferturile Cupei UEFA, în 2006.

Te vezi în grupele Ligii în tricoul Rapidului?

Normal că asta îmi doresc. Ar fi ideal pentru mine să se întâmple aşa ceva.

Cu Daniel Niculae ai vorbit? Vine şi el?

E cam greu de crezut. Noi ne dorim să vină şi el, dar el are un salariu foarte mare la Monaco.

George Copos spunea că îţi pregăteşte un contract pe viaţă. Rămâi într-un post de conducere când te retragi?

Totul este relativ în România. După ce mă las, poate că mă apuc de agricultură. Aici nu poţi să ştii ce va fi mâine. Şi Marius Măldărăşanu, Adrian Iencsi sau Daniel Niculae au fost ofertaţi pe viaţă la un moment dat de domnul Copos...

153 de meciuri a strâns Pancu în tricoul Rapidului în cinci mandate, marcând şi 57 de goluri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite