Daniel Isăilă, selecţioner Under 21, despre şansele de calificare ale tricolorilor mici la CE din 2019

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Isăilă
Daniel Isăilă

Selecţionerul reprezentativei de tineret a României, Daniel Isăilă, a declarat că naţionala Portugaliei porneşte ca favorită în grupa de calificare la Campionatul European din 2019, ce va fi găzduit de Italia.

”După calculul hârtiei şi după ultimele rezultate la nivel de echipe naţionale, Portugalia porneşte ca favorită. Dar în prezent nu mai putem vorbi de meciuri şi grupe uşoare, fotbalul s-a echilibrat. Va depinde mult de forma de moment, de încrederea jucătorilor la ora meciului”, a declarat Daniel Isăilă.

La turneul final se califică prima clasată din cele nouă grupe preliminare, în timp ce patru ocupante ale locurilor secunde vor disputa un baraj în dublă manşă. Campionatul European 2019 va fi găzduit de Italia.

”Este normal să existe o colaborare strânsă cu staf-ul primei reprezentative. Toate echipele naţionale de tineret şi juniori trebuie să se ghideze după aceleaşi principii, aceeaşi filosofie ca şi naţionala mare. Nu avem un palmares pozitiv la calificări cu naţionala de tineret, dar trebuie să pornim cu încredere. Monitorizăm peste 60 de jucători, va trebui să găsim soluţii.

Ne ajută introducerea regulii Under 21 la nivelul Ligii 1. Şi eu am beneficiat de o asemenea regulă când am debutat la seniori. Tinerii au astfel o şansă de a confirma, de a continua să joace chiar şi atunci când randamentul lor nu este foarte bun, de a prinde încredere”, a completat tehnicianul.

Daniel Isăilă va colabora la reprezentativa Under 21 cu Florin Constantinovici şi Nicolae Constantin, antrenori secunzi, cu Eugen Anghel, antrenor cu portarii, şi cu Bogdan Merişanu, preparator fizic.

Programul meciurilor grupei 8 a preliminariilor Euro-2019 este următorul:

28 martie: Bosnia-Herţegovina - Liechtenstein

13 iunie: Liechtenstein - România, Elveţia - Bosnia-Herţegovina

1 septembrie: Bosnia-Herţegovina - România, Elveţia - Ţara Galilor

5 septembrie: România - Elveţia, Portugalia - Ţara Galilor

5 octombrie: Liechtenstein - Ţara Galilor

6 octombrie: Elveţia - România

10 octombrie: Liechtenstein - Elveţia, Ţara Galilor - Portugalia

10 noiembrie: România - Portugalia, Ţara Galilor - Bosnia-Herţegovina

14 noiembrie: Ţara Galilor- România, Portugalia - Elveţia

23 martie 2018: Bosnia-Herţegovina - Ţara Galilor, Portugalia - Liechtenstein

27 martie 2018: Elveţia - Portugalia, Liechtenstein - Bosnia-Herţegovina

7 septembrie 2018: Portugalia - România, Bosnia-Herţegovina - Elveţia, Ţara Galilor - Liechtenstein

11 septembrie 2018: România - Bosnia-Herţegovina, Ţara Galilor - Portugalia, Elveţia - Liechtenstein

11octombrie 2018: Liechtenstein - Portugalia

12 octombrie 2018: România - Ţara Galilor

16 octombrie 2018: România - Liechtenstein, Ţara Galilor - Elveţia, Portugalia - Bosnia-Herţegovina.

Echipa naţională de tineret a României va face parte din grupa 8 în preliminariile Campionatului European din 2019, alături de reprezentativele Portugaliei, Elveţiei, Ţării Galilor, Bosniei-Herţegovina şi Liechtensteinului, s-a stabilit, joi, la tragerea la sorţi de la Nyon.

La turneul final din Italia se vor califica echipele de pe primul loc din fiecare grupă. Cele mai bune patru formaţii de pe locul secund vor disputa meciuri de baraj pentru accederea la turneul final.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite