Daniel Ghiţă: "Dacă nu-mi iese cu pumnii, îl bat cu capul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această seară, unul dintre cei mai bine cotaţi luptători români din circuitul luptelor de K1, ofiţerul SPP Daniel Ghiţă, are şansa de a reintra în lupta pentru a accede în următorii

În această seară, unul dintre cei mai bine cotaţi luptători români din circuitul luptelor de K1, ofiţerul SPP Daniel Ghiţă, are şansa de a reintra în lupta pentru a accede în următorii ani în elita acestui sport de contact. Primul pas, revanşa cu francezul Tony Gregory, main-eventul show-ului "Bătaie în Giuleşti", de la Sala Rapid, din Capitală.
- Ghiţă, eşti pregătit pentru revanşă?
- Numai la asta mă gândesc în ultimul timp. şi acum mor de ciudă pentru înfrângerea prin KO, cu Gregory, mai ales că am luptat în România, în faţa fanilor mei. Dar m-a costat atunci lipsa de pregătire şi de organizare.
- Cum aşa? Ai luptat nepregătit?
- Se poate spune că da. Din cauza serviciului nu am avut decât două săptămâni de pregătire, iar un meci de K1 necesită cel puţin o lună de antrenamente speciale. Nu voi mai repeta greşeala făcută.
- ţi-ai pregătit vreo strategie anume pentru acest meci?
- Sincer să fiu, am făcut cam tot ce era de făcut. Am ales două săptămâni de pregătire specială, în Olanda, la sala ce îi aparţine multiplului campion în K1, Peter Earts. Acolo am avut prilejul să îmi măsor puterile cu o serie de luptători de elită. În plus, şi acasă n-am neglijat nimic. Zic că sunt apt sută la sută pentru această dispută.
- Francezul a anunţat că vine să te mai bată o dată
- Asta visează el. Crede că o să-i fie la fel de uşor ca data trecută, dar se înşală. Între timp, am luptat la Iaşi, cu portughezul Humberto Evora, pe care l-am terminat fără probleme. Iar Evora e cel care l-a bătut de curând pe Tony Gregory, aşa că zic că am ceva argumente pentru optimismul meu. Dacă nu-mi iese cu pumnii, îi dau cu capul şi tot îl înving. Sunt gata să fac orice pentru a-mi lua revanşa.
- După înfrângerea cu Gregory, trebuia să stai şase luni. De ce ai revenit mai rapid?
- În mod normal, oficialii K1 recomandă o pauză aşa mare pentru recuperarea sportivului, care pierde prin KO atât fizic, cât şi psihic. Cum eu m-am simţit ok, am revenit în circuit după doar trei luni. şi cum am avut victorii, înseamnă că nu m-am pripit.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite