Dan Petrescu, după victoria cu ŢSKA: “Pentru prietenii mei din închisoare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Petrescu e pe locul 4 în Rusia
Dan Petrescu e pe locul 4 în Rusia

Echipa lui Dan Petrescu, Dinamo Moscova, a fost protagonista etapei din Rusia, revenind de la 0-2 pentru a câştiga cu 4-2 derbyul cu ŢSKA. „Bursucul” i-a dedicat succesul lui „Gică Popescu şi compania”.

Dan Petrescu a făcut un pas mare în a-şi asigura un loc de cupă europeană şi este în continuare în cărţi pentru a câştiga titlul în Rusia.
Un singur punct le separa pe Dinamo Moscova (locul 4) şi ŢSKA Moscova (poziţia a 5-a) înaintea derbyului de pe Arena Khimki. Atacantul refuzat de Rapid în urmă cu câţiva ani, Seydou Doumbia, a marcat o „dublă” pentru oaspeţi în prima repriză şi „stelele” păreau a fi aliniate pentru echipa lui Leonis Sluţki. Campioana en-titre a Rusiei a avut însă un start de repriză secundă deplorabil, încasând patru goluri de la băieţi lui Dan Petrescu. Două lovituri de cap, Kuranyi (49) şi Samba (59), plus două acţiuni finalizate de Jirkov (62 şi 69) au răsturnat meciul în favoarea alb-albaştrilor. Akinfeev, portarul lui ŢSKA şi al naţionalei Rusiei, a făcut un joc mizerabil, chiar sub ochii selecţionerului Fabio Capello, venit să urmărească din tribune derbyul moscovit.
„Nu le-am spus nimic deosebit la pauză, pentru că nici în prima repriză nu jucasem aşa prost, am luat două goluri pe două erori în apărare. Le-am cerut doar să continue să preseze şi să folosească benzile”, a afirmat „Bursucul” după meci. Ca un amănunt statistic, Petrescu este neînvins în campionatul rus în confruntările cu Leonid Sluţki, fie că românul a stat pe banca lui Kuban Krasnodar sau pe cea a lui Dinamo Moscova.  
La 3 puncte de lider
În urma succesului de ieri, Dan Petrescu a lăsat-o în urmă pe ŢSKA şi a strâns ecartul faţă de Zenit şi Spartak Moscova, echipe care s-au încurcat în această rundă. Clasamentul în Rusia este condus de Zenit (41 de puncte), echipă urmată de Lokomotiv (40 şi un meci mai puţin), Spartak (39) şi Dinamo Moscova (38).
Mesaj pentru Gică Popescu
Dan Petrescu a „închinat” succesul apropiaţilor săi aflaţi după gratii. „Vreau să le dedic această victorie prietenilor mei din închisoare. Unul dintre ei este Gică Popescu. Am fost colegi la echipa naţională 12 ani şi am stat în aceeaşi cameră. Trece printr-o perioadă extrem de dură, are un test greu de înfruntat”, a spus „Bursucul” după meci. Popescu şi Petrescu erau cei mai buni prieteni din „Generaţia de Aur”, iar antrenorul de 46 de ani îi este dator şi lui Ioan Becali, care l-a dus „de mână” la Sportul şi la Rapid, primele echipe pregătite de „Bursuc”. 

VIDEO GOLURILE PARTIDEI DINAMO MOSCOVA - ŢSKA MOSCOVA

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite