Dan Petrescu: România arată foarte bine, dar în amicale. Să vedem cum va fi în meciuri oficiale; Jucătorii de la U19 au fost lăudaţi prea mult

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Petrescu / FOTO Mediafax
Dan Petrescu / FOTO Mediafax

Tehnicianul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, marţi seară, că reprezentativa României a arătat foarte bine în meciurile amicale cu Israel (scor 2-1) şi Suedia (1-0), însă rămâne de văzut şi cum va fi în partidele oficiale. El a menţionat că naţionala under 19, care a ratat calificarea la Campionatul European, a fost lăudată prea mult înaintea partidei decisive cu Ucraina.

Echipa a arătat foarte bine organizată, agresivă, cu poftă de joc şi a şi câştigat meciurile. E şi meritul jucătorilor şi al lui Cosmin Contra. Acum România arată foarte bine, dar sunt meciuri amicale. Să vedem cum va fi în meciuri oficiale“, a spus Petrescu la Digi Sport.

Dan Petrescu a precizat că jucătorul Ciprian Deac, care nu a evoluat marţi, este într-o formă excelentă. „Sper să vină cu moralul bun pentru că echipa a câştigat“.

Tehnicianul a remarcat câţiva tricolori după meciul de la Craiova: “Mitriţă poate să facă diferenţa în orice meci, pe orice teren. E un jucător pe care şi l-ar dori orice antrenor. Are viteză foarte bună, driblează cu uşurinţă, marchează şi din faze fixe… Şi Grozav mi-a plăcut foarte mult. Ţucudean a făcut un meci bun per total”.

În ceea ce priveşte partida under 19 dintre România şi Ucraina, scor 1-2, Dan Petrescu a spus că jucătorii au fost lăudaţi prea mult înaintea meciului. „Nu mi-a plăcut ce a făcut Moruţan. E un jucător tânăr şi foarte talentat. A greşit foarte mult şi din păcate echipa a pierdut o calificare. Îmi pare rău, dar nu trebuia să facă gestul ăla“, a mai afirmat el, referitor la faptul că Moruţan a fost eliminat după ce a înscris la meciul cu Ucraina, el scoţându-şi tricoul după gol.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite