Dan Petrescu, la revenirea în ţară: „Jucătorii de la Dinamo au plâns când am plecat. Sunt un mecanic care repară maşini stricate“. Ce planuri de viitor are

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Petrescu s-a întors astăzi în România, la o zi după ce şi-a reziliat, de comun acord, contractul cu Dinamo Moscova. Antrenorul român a povestit cum s-a despărţit de clubul moscovit şi ce vrea să facă în viitor.

...De ce a plecat

„În ziua de azi, dacă pierzi cu meci, ajungi acasă. Împreună cu conducerea am decis să plec. Am plecat în relaţii foarte bune. Nu am plecat pe uşa din spate, ci pe cea din faţă, cu capul sus.

Eram în relaţii foarte bune cu jucătorii, nu m-am certat cu nimeni. Când am plecat, aveau ochii înlăcrimaţi. S-au făcut nişte investiţii, voiau să câştige campionatul. Le-am spus că trebuie să facem paşi mici. Au vrut paşi mari. Sunt un mecanic care repară maşini stricate. Şi la Unirea, şi la Kuban şi la Dinamo. Pe Dinamo am luat-o de pe ultimul loc şi am dus-o pe locul patru. Sunt gata de Formula 1! Cam asta e munca mea. Nu sunt dezamăgit, nu am ce să-mi reproşez“.

„În Rusia, pretenţiile sunt uriaşe. Să nu uitaţi că Spalletti a fost dat afară de pe locul 2 (n.r. - de la Zenit), iar Karpin de pe locul 3 (n.r. – de la Spartak Moscova). Acum a plecat şi Dan Petrescu, de pe locul 4“. 

...Despre planurile de viitor

„Vreau să pun familia pe primul loc, copiii, soţia, mama, de cinci ani i-am neglijat. Vreau să mă relaxez în perioada următoare. Două-trei luni de pauză. Dar nu o să pot sta foarte mult fără fotbal. Am avut oferte, nu numai din Anglia, ci şi din Rusia, Italia, dar aveam un contract pe care trebuia să-l respect. Doar de la vară vreau să antrenez, chiar dacă îmi vine o ofertă acum nu o voi accepta“.

Dan Petrescu (46 de ani) şi-a reziliat marţi contractul cu Dinamo Moscova, la două zile după eşecul, scor 0-4, în faţa lui Anji Mahacikala, ultimul loc din Rusia. 

Petrescu a preluat-o pe Dinamo în august 2012, când era pe ultimul loc în Rusia. În acest moment, Dinamo Moscova ocupă locul 4, la opt puncte în spatele liderului Lokomotiv Moscova.

Presa rusă scrie că Dan Petrescu a primit 2 milioane de euro pentru rezilierea contractului care expira în vara lui 2015. 

Citeşte şi 

Dan Petrescu a fost dat afară de la Dinamo Moscova. A dus echipa pe locul 4, dar ruşii spun că „a progresat puţin”

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite