Dan Petrescu îşi croieşte drum spre Chelsea. Ruşii îl dau ca viitor antrenor al echipei patronate de Roman Abramovici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Petrescu se impune şi în campionatul Rusiei
Dan Petrescu se impune şi în campionatul Rusiei

Românul face minuni pe banca tehnică a lui Dinamo Moscova, iar presa rusă e convinsă că următoarea bornă din cariera tehnicianului de 45 de ani va fi formaţia londoneză

Dan Petrescu a sărbătorit cu o victorie meciul de campionatul cu numărul 300 din cariera sa de antrenor. O carieră începută la Sportul Studenţesc la 1 iulie 2003 şi care a curs pe traseul Sportul – Rapid – Sportul – Wisla Cracovia – Unirea Urziceni - Kuban Krasnodar – Dinamo Moscova. La sfârşitul lui decembrie se fac doi ani de când Bursucul a ajuns în Rusia, iar în acest timp a reuşit să devină unul dintre cei mai apreciaţi tehnicieni din fotbalul rus. O demonstrează şi parcursul pe care îl are cu Dinamo, formaţie pe care a preluat-o în august de pe ultimul loc şi care acum, după 18 etape scurse, e pe locul 9, la numai două puncte de zona Ligii Europa. 


Bursucul face magie

Ultima ispravă a antrenorului român e victoria cu 3-0 în faţa lui Rubin Kazan, formaţie care săptămâna trecută surclasase cu acelaşi scor pe Inter Milano. Succesul din faţa lui Rubin completează o serie incredibilă de meciuri fără înfrângere ale echipei moscovite. „Ceea ce se întâmplă la Dinamo Moscova se numeşte magie. Această maşinărie a fost asamblată de Dan Petrescu şi a început să meargă fără rateuri. Transformarea se datorează în totalitate antrenorului”, cred ruşii de la Sport – Express.

Are stilul lui Benitez

„Care e secretul nostru? Organizarea, spiritul de echipă şi de sacrificiu. Evident contează şi valoarea, dar şi caracterul jucătorilor. Nimeni nu se mai poate îndoi de ei”, a declarat Dan Petrescu. În viziunea presei din Rusia, Dinamo Moscova e doar o haltă mai importantă în drumul lui Petrescu către Chelsea.

„El n-a ascuns niciodată că visul său este de a antrena echipa din Londra şi fiţi siguri că Abramovici ştie asta. Ca antrenor, Dan nu se aseamănă cu nimeni din noul val european. Nu e nici Guardiola, nici Villas Boas. Echipa lui joacă precaut, nu se avântă şi ratează foarte rar. Pentru Petrescu contează în primul rând rezultatul, importante sunt punctele. Pe undeva se aseamănă cu Rafa Benitez şi dacă Abramovici i-a dat acum echipa lui Benitez, de ce nu i-ar da-o pe viitor şi lui Dan Petrescu. Mai ales că românul a jucat cinci ani pe Stamford Bridge, unde a fost unul dintre cei mai iubiţi fotbalişti la sfârşitul anilor 90”, a scris un cunoscut analist din Moscova.


3 milioane de euro câştigă anual Dan Petrescu la Dinamo Moscova
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite