Daminuţă, simbolul fotbalistului român ratat. De la AC Milan la AC Recaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Daminuţă, în antrenament cu Recaş
Cristi Daminuţă, în antrenament cu Recaş

Singurul fotbalist român care a fost şi la Inter şi la AC Milan se antrenează acum cu AC Recaş

Cristian Daminuţă, văzut acum cinci ani, când a fost promovat de Gică Hagi la echipa mare a Politehnicii, drept o mare speranţă a fotbalului timişorean, a ajuns acum la AC Recaş, echipă care a promovat în Liga a doua.
La 22 de ani, mijlocaşul se poate lăuda cu o performanţă rară, aceea de a fi trecut pe la două dintre cele mai mari echipe din lume, Inter şi AC Milan. Daminuţă nu a reuşit să se impună, însă, în Italia, fiind împrumutat la mai multe echipe mai mici.


Fotbalistul nu a evoluat în niciun meci pentru echipele de seniori ale celor două mari cluburi italiene, între 2008 şi 2010 cât a fost la Inter, sau în ultimii doi ani, de când are contract cu AC Milan. A fost împrumutat, pe rând, la Modena, Dinamo Bucureşti, L'Aquila, FC Triaspol şi FC Baia Mare, însă în ultimii patru ani a strâns doar 14 meciuri oficiale jucate.


Începând de joi, Cristian Daminuţă se antrenează cu AC Recaş, echipa din micuţa localitate timişeană, promovată la finalul sezonului trecut în Liga 2. Clubul din Recaş este "în cărţi" pentru o colaborare cu autorităţile locale din Timişoara, care încearcă să revitalizeze echipa Politehnicii. "Mă bucur că am ajuns aici, pe o mare parte din băieţi îi cunosc şi sper să ne îndeplinim obiectivele. Fie că vom juca la Recaş, fie că o vom face cu alţii la Poli. Am venit să mă antrenez, cred că săptămâna viitoare va fi decisivă atât în privinţa mea, cât şi a celorlalţi colegi", a spus Daminuţă după primul antrenament la Recaş.

Se consideră prietenul lui Balotelli


Copilul rebel al fotbalului timişorean încearcă să-şi găsească locul, el având probleme de adaptare la mai toate cluburile pe unde a trecut. Acum Cristian Daminuţă vrea să-şi îndrepte reputaţia de petrecăreţ. "Fiind bănăţean şi cunoscând prima treaptă a fotbalului românesc la Timişoara mi-ar face deosebită plăcere, mai ales că suporterii sunt printre cei mai buni. Eu sunt sub contract cu Milan, chiar îmi face plăcere să mă pot antrena cu cei de la Recaş. În fotbal se poate întâmpla orice, azi eşti în Italia, mâine în Franţa, poimâine în România"
În perioada petrecută la Inter Milan, unde a jucat zeci de meciuri pentru echipa de tineret, Daminuţă s-a împrietenit cu cel care a devenit între timp una dintre vedetele fotbalului mondial, Mario Balotelli. "Am vorbit cu el chiar acum o lună şi i-am urat succes la Campionatul European. A făcut tot ce a fost posibil dar diferenţa a fost prea mare în finală", a povestit Cristian Daminuţă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite