Dakar: Număr record de vehicule la startul ediției 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Raliul-raid Dakar-2011 vor lua parte 430 de vehicule, ceea ce înseamnă cu 18 la sută mai multe decât anul trecut, competiţia având startul pe 1 ianuarie de la Buenos Aires şi sosirea în acelaşi loc pe 16 ianuarie, a anunţat directorul cursei, Etienne Lavigne

Concret, vor fi 146 automobile, 183 motociclete, 68 de camioane şi 33 atv-uri, pentru a concura în "cel mai mare raliu din lume", după cum s-a exprimat Etienne Levigne, care a amintit că în 2010 au fost 362 vehicule. Creşterea numărului de participanţi argentinieni sau venind din alte ţări din America Latină explică aceste înscrieri record.

Vehiculele din Europa se vor îmbarca în această săptămână, în portul francez Le Havre, unde vor avea loc verificări tehnice şi de securitate, vapoarele cu destinaţia America de Sud urmând să ridice ancora luni, pentru a ajunge pe celălalt mal al Oceanului Atlantic pe 21 decembrie. După alte controale pe 29 şi 31 decembrie, la Buenos Aires, se va pleca în cursă în prima zi a noului an.

Cursa va dura 14 zile, cu una de pază, urmând să treacă prin Victoria, Cordoba, San Miguel de Tucuman şi San Salvador de Jujuy, apoi în Chile (Calama, Iquique, Arica, Antofagasta, Copiapo), pentru a reveni în Argentina (Chilecito, San Juan şi din nou Cordoba).

Sunt aşteptaţi 3 milioane de spectatori cel puţin, câţi au fost şi anul trecut, dar Ministerul de Interne argentinian a avansat un milion suplimentar, ţinând seamă de progresul constant al interesului pentru această competiţie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite