„Dacă voi nu mă vreţi, Ungaria mă vrea!“ Cine e Istvan Fulop, golgheterul Ligii I, care aşteaptă un semn de la maghiari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ocolit de selecţionerul echipei naţionale a României, mijlocaşul botoşănean Istvan Fulop spune că aşteaptă cetăţenia maghiară şi o convocare de la vecini.

Mijlocaşul Istvan Sandor Fulop, 26 de ani, a marcat de şapte ori pentru FC Botoşani în acest campionat, fiind golgeterul la zi al întrecerii interne.
Fotbalistul a avut un start de sezon furtunos, a dat şapte goluri, două din lovitură liberă, şi s-ar fi aşteptat să intre în vederile selecţionerului Cristoph Daum pentru meciurile cu Armenia şi Kazahstan. Doar că germanul n-a avut ochi pentru jucătorul botoşnănenilor, preferând în mare parte aceeaşi mijlocaşi care au fost convocaţi şi la meciul cu Muntenegru.
Fulop nu disperă şi spune că în curând va avea la dispoziţie o a doua opţiune, aceea de a evolua pentru Ungaria. “Nu ştiu ce să spun, dar chiar am avut realizări, iar jocul meu cred că mă îndreptăţea să sper la o chemare. Nu sunt dorit, nu-i nimic. Poate data viitoare, dar să nu fie prea târziu, pentru că în scurt timp voi primi cetăţenia maghiară. Sunt foarte intens monitorizat de maghiari şi dacă voi fi chemat la naţionala Ungariei nu voi refuza”, a spus Fulop pentru Monitorul de Botoşani.
Jucătorul spune că ar fi putut deja să fie în ţara vecină: “Atât în iarna anului trecut, cât şi în vară am fost în discuţii cu un club din Ungaria care m-a dorit foarte mult, însă am optat pentru FC Botoşani. Evoluţiile mele m-au adus şi în atenţia celor din Ungaria. Mi-a spus cineva că sunt monitorizat de cei de la naţională şi nu ar fi o surpriză ca odată cu cetăţenia să primesc şi convocarea. Am spus că e bine să am şi cetăţenia maghiară, pentru că niciodată nu se ştie ce va fi”, a mai afirmat fotbalistul.
Pe de altă parte, chiar antrenorul Botoşaniului, Leo Grozavu, crede că fotbalistul său mai are de aşteptat până să ajungă printre tricolori: “Este jucătorul meu şi normal că ţin la el, dar mi se pare un pic forţat. Cred că mai are mult de acumulat până să fie un jucător de echipa naţională"

Este poreclit Ungurul
Istvan Sandor Fulop s-a născut la Târgu Mureş şi a început fotbalul la Şcoala Sportivă din Oraşul Florilor. La 16 ani a fost legitmat de o echipă de liga a patra, Miercurea Nirajului,  pentru care a evoluat vreme de trei ani. Apoi, pentru alţi trei ani, a fost componentul Avântului Reghin, în liga a treia, iar la 22 de ani a ajuns în probe şi a fost păstrat de FC Botoşani. Este poreclit, bineînţeles, “Ungurul”, s-a căsătorit în urmă cu doi cu iubita din adolescenţă, Kinga Kerestezi, şi a fost cununat de Attila Hadnagy, fostul său copechipier. Fratele său mai mic, Lorand, are 19 ani şi joacă tot la FC Botoşani.
Istvan Fulop a intrat în al patrulea an de contract cu FC Botoşani, marcând de 31 de ori în campionat în 105 partide. Poate evolua mijlcoaş dreapta sau mijlocaş central, iar cota lui de piaţă pe transfermarket este de 400.000 de euro.

Realizările lui Fulop în acest sezon
ACS Poli  - FC Botoşani 0-5
A marcat golul de 1-0 (lovitură liberă) şi cel de 4-0 (şut plasat, la colţul lung) şi a dat o pasă de gol.
FC Botoşani – CFR Cluj 3-1
A punctat din lovitură liberă pentru golul de 2-1.
FC Voluntari – FC Botoşani 4-2
A marcat ambele goluri ale oaspeţilor, primul cu un şut din afara careului, în vinclu, al doilea cu o execuţie pe colţul lung.
CSMS Iaşi – FC Botoşani 0-1
A marcat golul victoriei, după o preluare în careu şi un şut din apropierea porţii.
FC Botoşani – Viitorul 1-2
A înscris al şaptelea gol în opt etape cu un şut de la 7 metri.

Golgeterii Ligii I
Istvan Fulop (FC Botoşani) 7 goluri
Azdren Llullaku (Gaz Metan Mediaş) 6 goluri
Aurelian Chiţu (FC Viitorul) 5 goluri

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite