Dacă nu e Simona, e Monica! Niculescu a câştigat turneul WTA de la Guangzhou, fără a pierde vreun set

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Monica Niculescu a reuşit un turneu excepţional la Guangzhou, în China, câştigând trofeul, fără să piardă niciun set în cele cinci partide disputate, inclusiv finala cu Alize Cornet, câştigată cu 6-4, 6-0.

România s-a obişnuit ca în tenis, la feminin, numele Simona Halep să fie sinonim cu performanţa. Monica Niculescu, o altă sportivă de talie mondială a ţării noastre, a demonstrat că se regăseşte şi ea în peisajul tenisului profesionist, unde a început să obţină rezultate din ce în ce mai importante.

Dacă Niculescu (locul 60 mondial) era considerată o specialistă a jocului de dublu, iată că românca a participat acum la un turneul de simplu, la Guangzhou, în China, pe care l-a câştigat într-o manieră entuziasmantă: a disputat în total cinci partide şi nu a pierdut niciun set, cucerind al doilea trofeu al carierei la simplu. Primul a fost adjudecat la Florianopolis (Brazilia). Ea a mai jucat două finale la Luxembourg, ambele pierdute, în 2011 şi 2012.

Monica Niculescu a câştigat finala competiţiei disputată contra lui Alize Cornet, favorita numărul 2 a turneului, scor 6-4, 6-0, după o oră şi 44 de minute. Mergând mai departe, cifrele arată că Monica a făcut un turneu perfect în China, pierzând doar 17 game-uri până la cucerirea trofeului. Pentru titlul câştigat la Guangzhou, Niculescu va fi răsplătită cu 111.163 dolari şi 280 de puncte WTA, având şanse mari să pătrundă în top 50 mondial. 

Graţie acestui succes important, Niculescu a devenit a doua reprezentantă a României la capitolul performanţe, după Simona Halep. Totodată Monica este a doua româncă ce reuşeşte să ajungă într-o finală WTA în acest an.

Simona Halep, numărul 2 mondial, participă la un alt turneu din China, alături de "nume grele" din circuit. Ea va înfrunta o jucătoare din Spania în primul meci. Din păcate, chinezoaica Na Li s-a retras nu doar din competiţia de la Wuhan, ci a abandonat cariera definitiv. Citeşte aici povestea chinezoaicei care a marcat sportul-alb din ţara sa. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite