Dacă Halep nu e, nimic nu e: Cine şi când a câştigat ultimul meci de simplu la Fed Cup pentru România, în afară de Simona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Simona Halep a avut o singură dorinţă înaintea duelului cu Franţa: „Să nu ajungem la meciul de dublu!“. Pentru asta, cineva trebuia să mai facă un punct la simplu.

Simona Halep şi-a câştigat cele două partide de simplu cu Franţa, trecând de Mladenovici şi de Garcia. Datorită victoriilor ei, România a condus la Rouen cu 1-0 şi cu 2-1.

De fiecare dată, Halep a sperat ca cineva să mai facă un punct şi să tranşeze calificarea României în finală. Mai întâi însă, Mihaela Buzărnescu a pierdut cu brio cu Garcia, iar apoi Irina Begu a cedat, ce-i drept în trei seturi, cu Pauline Parmentier.

Astfel, din nou, România a „trăit“ exclusiv datorită punctelor aduse de Halep care, din păcate, n-a putut face minuni, la dublu, alături de Monica Niculescu.

Practic, la Rouen, s-a repetat scenariul de la Ostrava, în sferturi, cu Cehia. Şi acolo, Halep şi-a câştigat cele două meciuri de simplu, în timp ce Buzărnescu le-a pierdut pe ambele, cu Krejcikova şi cu Siniakova. Şi cu Cehia, dar şi cu Franţa, Buzărnescu n-a luat nici măcar un set! Doar că, la Ostrava, dublul României a reuşit miracolul cu cea mai bună pereche din lume. Miracolele nu se întâmplă însă fiecare zi, ceea ce s-a văzut acum, la Rouen.

Din păcate, ca să găsim ultimul meci de simplu câştigat de cineva, în afară de Simona Halep, trebuie să ne întoarcem tocmai la 21 aprilie 2018. Adică, acum un an! Atunci, la Cluj, în barajul de promovare în Grupa Mondială, România a întâlnit Elveţia.

Halep a deschis balul cu o victorie cu Golubici, după care România a condus cu 2-0 prin victoria obţinută de Begu cu Bacsinszky. Duminică, Halep a spulberat-o pe Schnyder, aşa că al patrulea meci de simplu, cu Begu în prim-plan, nici nu s-a mai jucat, iar înfrângerea de la dublu, cu Buzărnescu şi Sorana Cîrstea, n-a mai contat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite