Cutremur la vârf la FC Barcelona! Catalanii, zguduiţi de demisii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
bartomeu

Preşedintele clubului FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, şi ceilalţi oficiali din Consiliul de Administraţie au demisionat din funcţiile deţinute la gruparea catalană.

Bartomeu (foto stanga) şi comitetul executiv se aflau sub presiune, după ce contestatarii conducerii au reuşit să adune cele 16.521 de semnături ale fanilor acţionari (15% din abonaţii clubului) necesare pentru a activa moţiunea de cenzură privind demiterea actualei conduceri.

Bartomeu, al cărui mandat ar fi trebuit să se încheie în martie 2021, a dorit amânarea cu două săptămâni a votului de neîncredere la adresa sa, programat pe 1 şi 2 noiembrie, invocând numărul mare de cazuri de coronavirus din oraş.

Deşi declarase, luni seara, că nu vede niciun motiv pentru a renunţa la conducerea clubului, nereuşind obţinerea amânării scrutinului, Bartomeu a decis să demisioneze.

Moţiunea de cenzură a fost iniţiată, la finalul lunii august, de Jordi Farre, un viitor candidat la preşedinţia clubului, în momentul în care vedeta echipei, argentinianul Lionel Messi, cerea rezilierea contractului său cu Barcelona.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite