Cutremur în sportul românesc. Tot lotul de caiac-canoe a fost găsit dopat cu meldonium, înainte de Jocurile Olimpice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihalachi şi Dumitrescu
Mihalachi şi Dumitrescu

Cel mai mare scandal de dopaj din istoria sportului românesc a explodat! Toţi componenţii loturilor de caiac-canoe au fost depistaţi pozitiv cu meldonium, cu doar 10 săptămâni înaintea startului Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Şi atleta Atleta Daniela Stanciu, calificată la competiţia planetară în proba de săritură în înălţime, a fost depistată pozitiv cu meldonium.

Şocul a început odată cu cei doi  campioni mondiali, Dumitrescu şi Mihalachi şi continuă, din nefericire. Nu doar cei 8 calificaţi la jocurile de la Rio au luat meldonium, ci absolut toţi componenţii loturilor feminine şi masculine de seniori. Este cel mai mare scandal de dopaj din sportul românesc din toate timpurile.

Oficialii Comitetului Olimpic şi Sportiv Român sunt şocaţi de vestea care a zguduit sportul românesc. "În afara celor doi prinşi anterior, mai sunt alţi 7 sportivi calificaţi la Rio din lotul de caiac-canoe care au fost depistaţi pozitiv cu meldonium. Este o tragedie pentru sport şi o veste dezarmantă", a declarat secretarul general al instituţiei, Ioan Dobrescu, pentru Televiziunea Română. Dobrescu a adăugat, pentru News.ro, că COSR va cere să se facă o investigaţie după aceste noi controale anditoping. "Este flageul numărul 1 al sportului, este o situaţie fără precedent şi vom cere să se facă o investigaţie, pentru că nu este posibil ca sportivii, tot lotul să fi luat ceva fără ştiinţa personalului medical sau antrenorilor. Facem un apel public şi la federaţie şi la cluburi, pentru că majoritatea sunt de la Steaua şi Dinamo, cluburi de forţă din România să facă propriile investigaţii pentru a afla cine a permis aceste lucruri", a zis Dobrescu. 

COSR a anunţat, vineri seară, că a primit o informare oficială din partea ANAD că sportivii Leonid Carp, Ştefan Strat, Petruş Gavrilă, Traian Neagu, Cătălin Turceag, Daniel Burciu, Liviu Lazăr Dumitrescu, Constantin Mironescu şi Elena Meroniac au fost depistaţi pozitiv cu meldonium.

La începutul lunii kaiacistul Ionuţ Mitrea de la CS Dinamo a fost depistat pozitiv cu meldonium, în timp ce canoistul Liviu Dumitrescu a fost depistat pozitivi cu un hormon de creştere. De asemenea, atleţii Mihai Donisan şi Claudia Ştef, ambii calificaţi la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, au fost depistaţi cu meldonium, la fel ca şi Mirela Lavric şi biatlonista Eva Tofalvi.

De asemenea, Daniela Stanciu (Steaua Bucureşti), calificată la Jocurile Olimpice în proba de săritură în înălţime, a fost depistată pozitiv cu meldonium, au declarat surse federale, vineri seară, pentru News.ro. Daniela Stanciu s-a calificat la Jocurile Olimpice în luna februarie, la Campionatele Naţionale de sală, cu o săritură de 1,93 metri. Aceleaşi surse au mai precizat pentru News.ro că alţi cinci atleţi ar fi fost depistaţi pozitiv în urma acestor testări, dar numele acestora nu au fost încă făcute publice.

Citeşte culisele scandalului care a zguduit sportul în 2016: 

Mirela Lavric a recunoscut că a folosit meldonium la recomandarea medicului. Vâjâială: “Au luat pastilele de pe piaţa neagră şi acum zic că nu i-am informat!”

Meldonium-mania a venit şi-n România. Ce se va alege de cariera atletei Lavric

Al doilea caz de dopaj cu meldonium în sportul românesc. O sportivă care a fost de cinci ori la Olimpiadă, depistată pozitiv îşi va încheia cariera într-un mod jenant

Încă doi sportivi români au fost prinşi dopaţi cu meldonium. Ambii erau calificaţi la Rio de Janeiro

Atleta Claudia Ştef, depistată pozitiv cu meldonium. Sportiva este legitimată la CSM Craiova: „Da, am luat meldonium. Nu mă consider vinovată“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite