Cutremur în fotbalului românesc: prima echipă audiată din cauza meciurilor trucate pentru pariuri. Sandu cere intervenţia DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Sandu crede că în fotbalul românesc s-au înmulţit blaturile
Mircea Sandu crede că în fotbalul românesc s-au înmulţit blaturile

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal a vorbit, în premieră, despre o situaţie gravă. Au fost deja audiaţi un patron, un antrenor şi şase jucători.

Mircea Sandu a confirmat ceea ce era bănuit de foarte mult timp: în România, unele cluburi, mai ales cele mici şi fără obiectiv, au început să se implice în aranjarea meciurilor. 

Miza? Câştigarea unor sume uriaşe din pariuri. De altfel, această situaţie a devenit o „boală“ a fotbalului la nivel global.

Ce a spus Sandu?

„Eu cred că trucarea unor meciuri pentru pariuri se întâmplă şi în România. De aceea, la fel ca alte federaţii europene, am angajat şi noi doi ofiţeri de integritate. UEFA ne dă o sumă din care plătim salariile lor, dar şi cheltuielile pentru deplasări, diurne, etc.“, a declarat „Naşul“.

Sandu spune că, după ce DNA a făcut curăţenie în arbitraj, e nevoie de intervenţia procurorilor şi pentru depistarea unor blaturi pentru pariuri.

„Deocamdată, nu avem dovezi palpabile, însă ascultarea telefoanelor ne-ar putea fi de mare ajutor. Oricum, un caz concret a fost cel cu Voinţa Sibiu. S-a spus că au avut două meciuri amicale suspecte în Turcia. Imediat, au fost audiaţi patronul şi antrenorul echipei, plus şase fotbalişti, însă n-a ieşit nimic la iveală“, a povestit Sandu. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite