„Cutremur“ în Europa: Manchester City, exclusă din Liga Campionilor şi amendată cu o sumă colosală!

„Cutremur“ în Europa: Manchester City, exclusă din Liga Campionilor şi amendată cu o sumă colosală!

Josep Guardiola, antrenorul lui City, a primit o veste şocantă în această seară

Campioana Angliei a primit o sancţiune devastatoare din partea UEFA care va arunca viitorul clubului în aer, cel puţin în perioada următoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Manchester City a devenit una dintre cele mai bogate formaţii din lume, după ce a fost preluată de Abu Dhabi Group, în 2008, într-o afacere de 210 milioane de lire sterline. Paradoxal însă, clubul plăteşte acum scump tocmai pentru resursele financiare de care a dispus în ultimii ani.
 
Concret, o investigaţie UEFA a arătat că City a încălcat regulile Fair Play-ului Financiar. Vorbim despre un sistem pus la punct de forul continental tocmai pentru ca echipele care au o susţinere financiară colosală să nu le distrugă, pur şi simplu, pe rivalele lor mai mici. City nu doar că n-a respectat Fair Play-ul Financiar, dar, din ce susţine UEFA, a falsificat documente pentru a ascunde încălcarea regulamentului.
 
Astfel, potrivit „The Guardian“ şi „The New York Times“, City a fost suspendată de la Liga Campionilor pentru următoarele două sezoane şi a primit şi o amendă de 30 de milioane de euro!
 
Formaţia engleză a anunţat deja că, după această pedeapsă, va merge la Curtea de Arbitraj pentru Sport (CAS).
 
În acest moment, City ocupă locul 2 în Premier League, la 22 de puncte de liderul Liverpool şi e calificată în optimile Ligii Campionilor, unde va întâlni Real Madrid, la 26 februarie (deplasare) şi 17 martie (acasă).
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: