Cupa Mondială din 2014: Ce vor cere reprezentanţii federaţiei italiene conducerii FIFA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Italiană de Fotbal va cere introducerea a două pauze de hidratare pentru meciurile de la mondialul din 2014 din Brazilia, lucru datorat mai ales căldurii şi umidităţii, a anunţat marţi selecţionerul Italiei, Cesare Prandelli, în cadrul unei conferinţe de presă, la Roma.

Reprezentanţii federaţiei italiene vor înainta propunerea joi, zi în care se vor întâlnii cu membrii FIFA în statul Bahia din Brazilia unde, vineri, va avea loc tragerea de sorţi a grupelor mondialului din 2014.

„Sunt două mari probleme în Brazilia. Sunt acelea pe care le-am cunoscut deja în timpul Cupei Confederaţiilor din iunie, anul trecut: căldura şi umiditatea care, în anumite oraşe, sunt un lucru îngrijorător”, a declarat Prandelli, citat de "Le Figaro".

„Dacă ne dorim un adevărat spectacol, trebuie să dăm posibilitatea jucătorilor să poată face acest spectacol. Dacă nu, jucătorii vor profita de cornere, întreruperi scurte ale meciului, pentru a bea apă”, a adăugat selecţionerul Italiei care a susţinut afirmat că este mai bine să fie oprit jocul pentru două minute, la mijlocul reprizelor, pentru a permite celor din teren să se hidrateze.

Potrivit lui Prandelli, cele două minute nu vor duce la „pierderea concentrării” din partea jucătorilor. Întrebat dacă alte echipe naţionale vor susţine propunerea sa, selecţionerul Italiei a declarat jurnaliştilor că cel puţin „toţi cei care au participat la Cupa Confederaţiilor, din iunie, ar trebui ”.

Antrenorul italian a susţinut şi cu cifre doleanţele sale, adăugând că opt din 11 jucători i-au cerut pauze de hidratare, „ceea ce este prea mult”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite