Cupa Davis România-Slovacia: România poate trece, astăzi, în avantaj. Când joacă Tecău şi Mergea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cupa Davis România-Slovacia. Florin Mergea (dreapta)
Cupa Davis România-Slovacia. Florin Mergea (dreapta)

Cupa Davis România-Slovacia. Chiar dacă găzduieşte confruntarea cu Slovacia, România a pornit cu şansa a doua, având în vedere locurile ocupate de jucătorii celor două echipe în ierarhia ATP. După prima zi, însă, scorul e egal, iar acum românii au o mare şansă.

România - Slovacia e 1-1 după primele două partide disputate la Mamaia. Marea surpriză a fost furnizată de Marius Copil (180 ATP), cel care a reuşit să-l învingă pe Norbert Gombos (126 ATP), după un meci-maraton de aproape patru ore, după cum „Adevărul“ a explicat aici.

Dacă românii au fost outsideri în ambele întâlniri de vineri, în schimb, astăzi, cuplul Tecău - Mergea are prima şansa în duelul cu perechea formată din Martin şi Zelenay.
O eventuală victorie pentru Tecău şi Mergea ar face ca, înaintea partidelor de duminică, România să ajungă la un punct de victorie.

Până atunci, eroul din prima zi, Marius Copil, a vorbit la TVR 1, postul care transmite Cupa Davis, despre triumful său în meciul cu Norbert Gombos. „N-am avut încredere în mine de la început. Am făcut o pauză pentru că am avut dureri la picior. Şi încă mai am. Mă bucur că într-o zi în care n-am jucat cel mai bun tenis al meu am adus un punct României. În tie-break, am început să joc mai bine, când am fost condus, şi mă bucur că am adus victoria. Mă bucur că n-a trebuit să mai jucăm încă un set. Nu e uşor să joci când e căldură mare, dar mie îmi place să joc când e cald, când sunt condiţii grele“, a afirmat Copil.

Iată programul Cupei Davis:

Vineri

Copil (180 ATP) – Gombos (126 ATP) 7-6, 6-7, 6-4, 7-6
Ungur (199 ATP) - Klizan (38 ATP) 4-6, 2-6, 0-6

Sâmbătă (ora 15.00)

Horia Tecău / Florin Mergea - Andrej Martin / Igor Zelenay

Duminică (ora 11.30)

Marius Copil (180 ATP)  - Martin Klizan (38 ATP)
Adrian Ungur (199 ATP) - Norbert Gombos (126 ATP)

Echipa care se va impune după aceste confruntări va juca barajul pentru accederea în Grupa Mondială, în timp ce învinsa va merge în turul I din Grupa I, Zona Euro/Africană.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite