Cum vrea să onoreze Peluza Cătălin Hâldan moartea lui Ivan Patzaichin! Mesajul emoţionant al CS Dinamo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ivan Patzaichin. foto adevarul

Peluza Cătălin Hâldan îi chemă pe fanii dinamovişti, dar şi pe simpli admiratori ai lui Ivan Patzaichin, la statuia fostului sportiv, amplasată în faţa Complexului Sportiv Dinamo, pentru a-i aduce un omagiu marelui campion.

"Ivan Patzaichin a trecut linia de sosire. Şi a făcut-o în grabă, astăzi, aşa cum era învăţat în lupta lui continuă cu fracţiunile de secundă. Mereu şi-a lăsat adeversarii în urmă. Acum ne-a lăsat pe noi. O cursă lungă cât toată Dunărea. De la Mila 23 până la Mila lui Dumnezeu, vâslind în amonte, împotriva cursului apei, împotriva morţii, cu ultimul ciot din pagaia ruptă, rămânând până capăt CEL MAI MARE CAMPION!

Dinamovişti sau pur şi simplu români, VĂ AŞTEPTĂM LA STATUIA LUI IVAN, începând de acum, pentru a-l aplauda pe cel care ne-a făcut atât de mândri în deceniile în care a dominat apele lumii şi a făcut ca tricolorul să se ridice mai presus de orice alte flamuri!", a fost anunţul postat pe pagina de Facebook a celor de la Peluza Cătălin Hâldan.

CS Dinamo: "Un model de bun simţ, de căldură, de empatie"

De asemenea, CS Dinamo, clubul la care a fost legitimat Ivan Patzaichin, a postat un mesaj pe reţelele de socializare, după decesul marelui campion. 

"Clubul Sportiv Dinamo deplânge trecerea la cele veşnice a legendarului IVAN PATZAICHIN. Născut pe 26 noiembrie 1949 la Mila 23, judeţul Tulcea, marele Ivan s-a stins din viaţă azi noapte, la Bucureşti.

Este greu de cuprins în câteva rânduri ce a însemnat ”Amiralul” pentru România, pentru Dinamo, pentru toţi cei care au avut şansa de a interacţiona cu el. Ivan a fost mai mult decât un simplu medaliat olimpic. A fost un model de bun simţ, de căldură, de empatie. A fost uriaş, ca şi cariera lui sportivă, care a avut următoarele repere:

• 7 medalii olimpice: 4 de aur şi 3 de argint

• 22 de medalii mondiale, dintre care 8 de aur

• 1 titlu de campion european

• 40 de titluri de campion naţional

• Declarat de forul internaţional de kaiac-canoe Sportivul Secolului XX

• Recompensat de Comitetul Internaţional Olimpic cu Ordinul Olimpic “Colanul de Platină”

• Recompensat Comitetul Olimpic şi Sportiv Român cu Colanul de Aur

Marele Ivan Patzaichin a părăsit această lume pentru a intra definitiv în legendă.

Dumnezeu să-l odihnească!

Condoleanţe familiei!", se arată pe pagina de Facebook a clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Ivan Patzaichin, 71 de ani, a încetat din viaţă, duminică, la spitalul Elias din Capitală, unde a fost internat în ultimele trei luni. Fostul canoist suferea de o boală incurabilă despre care familia nu a oferit mai multe detalii. Patzaikin s-a născut la 26 noiembrie 1949, la Mila 23, în judeţul Tulcea. De-a lungul cariere, a fost cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 şi 1984 şi triplu laureat cu argint, iar la Campionatele Mondiale a cucerit 22 de medalii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite