Cum vrea să ajungă Alin Petrache şeful Olimpismului românesc: strategie atipică în lupta cu Lipă şi cu Bellu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Petrache
Alin Petrache

De obicei, într-o campanie electorală, candidaţii se întrec în atacuri şi în dezvăluiri compromiţătoare la adresa rivalilor. Actualul preşedinte al Federaţiei Române de Rugby (FRR) vrea însă să abordeze altfel alegerile de la 29 mai.

Octavian Morariu şi-a anunţat plecarea de la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR), după 14 ani în care a condus mişcarea olimpică în România. Înlocuitorul lui Morariu va fi ales, după alegerile de la 29 mai la care s-au înscris:

*Octavian Bellu, antrenorului lotului naţional de gimnastică

*Elizabeta Lipă, preşedinte CS Dinamo, preşedinte FR de Canotaj şi vicepreşedinte la COSR

*Alin Petrache, preşedinte FR de Rugby şi vicepreşedinte COSR

Acesta din urma a explicat pentru agenţia Agerpres motivele pentru care şi-a depus candidatura, dezvăluind totodată strategia sa în campania electorală.

„Suntem pe terenul managementului sportiv“

Fostul căpitan al naţionalei României de rugby a insistat că nici nu-şi va ataca rivalii, nici nu va răspunde la eventualele atacuri.

„Nu-mi permit să am niciun cuvânt de critică la adresa contracandidaţilor mei, cea mai titrată sportivă română şi cel mai valoros antrenor român al tuturor timpurilor. Valorile olimpismului trebuie să respire în toată această competiţie. Nu voi răspunde personal niciunui atac de oriunde ar veni el, din partea celor doi contracandidaţi, a unor nume din sport sau din presă. Spiritul olimpic de fair-play va defini poziţia mea publică“, şi-a început Petrache discursul.

El a explicat că, de fapt, cursa pentru şefia COSR n-ar trebui să fie privită ca pe o luptă pe viaţă şi pe moarte. „Noi nu suntem într-o întrecere directă pentru medalii, ci într-o competiţie pe terenul managementului sportiv de pe urma căruia trebuie să vină medalii cât mai multe pentru România, din cât mai multe sporturi. Cred într-o competiţie cinstită, în care să dezbatem idei şi proiecte“, a continuat preşedintele FRR.

Are un program conceput pentru următorii zece ani

Alin Petrache a oferit apoi detalii despre programul său cu care speră să câştige alegerile de la 29 mai.

„Strategia mea pleacă de la premisa că sportul românesc şi mişcarea olimpică din România se află la un moment de răscruce. Renaşterea este posibilă doar printr-o strategie pe termen lung. Programul meu se numeşte 'România Olimpică 2014 — 2024', un program pe 10 ani, 10 ani olimpici care înseamnă nu una, ci trei Olimpiade. Olimpiada de la Rio va fi o prima etapă, foarte importantă. Rio înseamnă o obligaţie pentru rezultate bune, trambulina pentru regenerarea completă a olimpismului şi a sportului românesc“, a explicat Petrache.

În cazul în care această competiţie va fi câştigată de unul dintre competitorii mei, indiferent cine ar fi, voi fi onorat să particip la îndeplinirea programului său, în calitate de preşedinte al unei federaţii reprezentând un sport de curând revenit în lumea olimpică şi de vicepreşedinte la COSR. Alin Petrache  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite