Cum a văzut Mircea Lucescu Irlanda de Nord - România 0-0: „Băieţii merită felicitările noastre“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Fostul selecţioner a analizat partida de la Belfast, acolo unde naţionala a avut o prestaţie extrem de slabă. Totuşi, „Il Luce“ l-a apărat pe Iordănescu în faţa criticilor, oferind argumentele sale pentru jocul tricolorilor.

România a fost băgată în corzi, la Belfast, acolo unde portarul Ciprian Tătăruşanu a salvat un punct pentru prima reprezentativă. La finalul partidei, selecţionerul Anghel Iordănescu a încercat să dea vina pe absenţele din lot, în condiţiile în care oameni precum Raţ, Sânmărtean şi Marica, titulari incontestabili, au lipsit sâmbătă seară.

Contactat de TVR 1, postul care a transmis partida Irlanda de Nord - România, Mircea Lucescu s-a transformat imediat în apărătorul naţionalei, care a fost criticată vehement de cei aflaţi în studio: Tudor Furdui, Ovidiu Ioaniţoaia şi Mihai Stoichiţă.

Ce a spus?

„Am luat un punct extraordinar pentru calificare, obţinut cu o bună organizare. N-a fost un joc spectaculos, nici nu putea fi. Mă aşteptam mai mult de la jocul nostru de pase, dar nord-irlandezii au fost foarte agresivi şi nu ne-au permis să construim. Important e că nu ne-am descoperit. A fost un meci echilibrat“, şi-a început analiza tehnicianul celor de la Şahtior.

Atenţionat că, totuşi, România a făcut un nou joc slab, „Il Luce“ a ripostat: „Aceste meciuri se joacă pentru a face puncte. Băieţii noştri au reuşit asta şi merită felicitările noastre. Cea mai mare ocazie de gol pentru Irlanda de Nord a venit după un fault în atac. Punctul e imens. Vedeţi că Grecia a pierdut cu Insulele Feroe. Din punct de vedere al antrenorului, rezultatul e perfect. Irlanda de Nord are un potenţial fizic excelent care poate compensa alte lipsuri. Eu îl felicit pe Puiu Iordănescu pentru inteligenţa tactică“.

La Belfast, am acceptat jocul impus de Irlanda Nord, am jucat la nivelul lor. De aceea, sunt bucuros că n-am cedat. Mircea Lucescu antrenor Şahtior Doneţk

Lucescu a insistat că tricolorii se vor prezenta cu totul altfel la Euro 2016, în caz de calificare.

„Dacă ne vom califica la Euro, nu vom juca aşa la turneul final. O echipă creşte cu rezultatele obţinute, nu cu jocuri spectaculoase. Important e să ne calificăm şi eu sunt convins că echipa României va juca altfel la Campionatul European. E extrem de important să ne calificăm“, a declarat Lucescu.

El a venit şi cu o propunere pentru prima reprezentativă: „Fundaşul Alexandru Vlad, de la Dnipro, e fundaşul stânga numărul 1 în fotbalul românesc, în acest moment. Dar trebuie să-l vadă cineva“.

Grupa F, după 6 meciuri

Sâmbătă

Irlanda de Nord - România 0-0
Finlanda - Ungaria 0-1
Insulele Feroe - Grecia 2-1

1- România 14 puncte
2- Irlanda de Nord 13 puncte
3- Ungaria 11 puncte
4- Insulele Feroe 6 puncte
5- Finlanda 4 puncte
6- Grecia 2 puncte

Următoarea etapă (4 septembrie):

Insulele Feroe - Irlanda de Nord
Grecia - Finlanda
Ungaria - România

Primele două clasate au calificarea asigurată la Euro 2016, iar cel mai bun loc 3 va merge, de asemenea, la turneul final. Restul ocupantelor locului 3 vor juca baraj de calificare.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite