Cum a scăpat Halep de cel mai periculos moment al carierei: „Toţi i-au spus că nu prea mai poate să joace tenis!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Firicel Tomai, unul dintre primii antrenori sub comanda căruia a lucrat Simona Halep, a povestit detalii neştiute despre trecutul elevei sale.

Simona Halep se pregăteşte să atace finala Fed Cup cu echipa României într-un sezon în care mulţi vorbeau despre iminenta ei prăbuşire. Asta deoarece, spre finalul anului trecut, românca a fost lovită de o hernie de disc, fiind nevoită să ia o pauză de câteva luni. 

La vremea respectivă, s-a speculat că Halep nu va reveni la capacitate maximă fără operaţie. Totuşi, constănţeanca de 27 de ani a reuşit să scape de probleme şi, deocamdată, se află într-o formă fizică destul de bună. Firicel Tomai, unul dintre primii antrenori ai Simonei, a povestit la Telekom Sport că hernia de disc a chinuit-o pe Halep şi pe când aceasta se afla la începutul carierei.

Ce a povestit Firicel Tomai?

*Ea avea hernie de disc de mică. La 17 ani a luat-o durerea, a coborât pe picior, ea nu s-a dus niciodată la medic până atunci! Am întrebat-o ce simte, a simţit şi amorţeli, o lună de zile s-a dus pe la medici, peste tot pe unde a putut. Toţi i-au spus că nu prea mai poate să joace tenis.

*Au vrut să o trimită la Berlin să se opereze. Eu îl cunoşteam pe domnul doctor Irimia, care e acum la Cupa Davis. Cu exerciţii şi cu pauză reuşeşti să întăreşti musculatura specifică şi poţi să joci mult mai mult tenis.

*Din cauza sânilor nu putea să mai continue la un nivel bun pentru că era o presiune foarte mare. Am ajutat-o pe Halep să ia decizia în ceea ce priveşte operaţia bustului. Am susţinut-o şi a fost bine pentru ea ca sportivă să facă acea operaţie.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite