Cum a reuşit echipa primarului Pandele trei promovări consecutive, din „D” în „A”. Voluntariul va juca în Liga I

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FC Voluntari

După CS Otopeni în sezonul 2008-2009, Victoria Brăneşti în 2010-2011 şi Concordia Chiajna, începând din 2011, o nouă echipă din Ilfov va juca din vară în primul eşalon.

Înfiinţată în 2010, FC Voluntari a reuşit să-şi asigure promovarea cu trei etape înainte de încheierea sezonului de Liga a II-a, după victoria cu 4-1 înregistrată sâmbătă, pe teren propriu, în faţa celor de la Rapid CFR Suceava, în etapa a 7-a din play-off-ul competiţiei. De remarcat este şi faptul că FC Voluntari este la a treia promovare consecutivă. În cealaltă serie, ACS Poli Timişoara şi-a asigurat revenirea în elită încă din etapa precedentă, după numai un an petrecut la matineu. Ca şi gruparea timişoreană, FC Voluntari este un club care se bazează aproape exclusiv pe fondurile provenite de la bugetul local, echipa fiind creaţia edilului-şef Florentin Pandele, aflat în funcţie încă din anul 2000.

Au doi foşti campioni în echipă

Pe lângă investiţia în prima echipă, la Voluntari s-a înfiinţat şi o academie de fotbal cu 400 de copii legitimaţi, construită de fostul selecţioner Mircea Rădulescu (73 de ani), după modelele Ajax, Barcelona, Anderlecht sau Liverpool. Din lotul antrenat de Ilie Poenaru (39 de ani), fostul jucător de la Poli AEK Timişoara şi FC Argeş, fac parte mulţi jucători cu ştate vechi în Liga I: Dinu Todoran (37 de ani), Tiberiu Bălan (34 de ani), ambii fiind foşti campioni ai României cu Unirea Urziceni, Florin Maxim (34 de ani), Sorin Rădoi (30 de ani) sau Dragoş Balauru (26 de ani). “Poenaru este prima noastră opţiune de antrenor şi pentru Liga I. Nu are Licenţa Pro, dar nu vor fi probleme, Mircea Rădulescu poate coborî şi el din nou în iarbă”, a dezvăluit preşedintele clubului, Robert Gherghe. Până acum, Voluntariul a jucat pe micuţa arenă “Niţă Pintea” din Pipera, de numai 2.500 de locuri, dar începând din vară va evolua pe sinteticul de la Chiajna. Primarul Pandele promisese că va construi o arenă modernă de 10.000 de locuri, însă proiectul a fost trecut momentan în stand-by. “Am vrut, bunăvoinţă există, dar nu mai sunt bani. Avem alte priorităţi acum, străzile…”, a spus edilul-şef la începutul acestui an.

L-au ofertat pe rapidistul Pancu

La meciul cu Academica a asistat şi cel mai bătrân jucător din Liga I, rapidistul Daniel Pancu, care va împlini 38 de ani în august. “Am zis că, dacă ne salvăm, mai joc un an şi gata! E suficient.  Când aveam 31 de ani, un prieten m-a întrebat cât mai am de gând să joc. Eu i-am zis că încă opt ani. Am pus un pariu. Ei uite că mai am un pic şi onorez pariul”, a dezvăluit recent atacantul. Totuşi, nu este exclus nici ca Pancu să-şi încheie cariera la Voluntari, în cazul în care giuleştenii vor retrograda.  “De acum începe greul, dar avem timp să facem o echipă bună. Daniel Pancu este prietenul nostru, un jucător extraordinar, un fotbalist de nota 10 şi este binevenit aici”, a mărturisit Dinu Todoran, care este totodată şi antrenorul secund al echipei. 
 

Am venit la echipa asta în «C», am reuşit două promovări, acum mă simt într-adevăr împlinit. Sincer, îmi era dor de meciurile tari din Liga I Florin Maxim fundaş FC Voluntari
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite