Cum se justifică autorul caricaturii cu Serena Williams, care a făcut înconjurul lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un caricaturist australian a fost criticat dur pentru un desen în care a reprezentat-o pe Serena Williams, după finala de la US Open.

Desenatorul, cunoscut pentru caricaturile sale controversate, a fost atacat din toate părţile, inclusiv de către un membru al Congresului american. 

"Bravo, pentru că ai redus-o pe una dintre cele mai mari sportive în viaţă la câteva fraze rasiste şi sexiste şi pentru că ai transformat o altă mare sportivă într-un accesoriu fără chip", a comentat şi scriitoarea J.K. Rowling. 

Knight a replicat subliniind că a desenat în egală măsură un portret puţin măgulitor al unui jucător de tenis australian, Nick Kyrgios, care "s-a comportat necorespunzător". "Desenul este despre cum s-a comportat în acea zi", se apără artistul. "Am desenat-o aşa cum este, ca o femeie afro-americană, este puternic construită, poartă costume scandaloase, este interesant să o desenez. Nu aduceţi genul în discuţie, este o chestiune de comportament", este justificarea autorului pe site-ul ziarului heraldsun.com.au.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite