Cum este influenţat fotbalul autohnon de noile măsuri de relaxare! CFR Cluj, avantaj imens în lupta pentru titlu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
suporteri

Prima etapă a revenirii la normalitate a intrat, de astăzi, în vigoare, după ce Guvernul a adoptat o serie de măsuri, iar Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă a fost modificată.

Principalele relaxări vizează renunţarea la portul măştii de protecţie în majoritatea spaţiilor deschise, dar şi la restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii. În plus, programul operatorilor economici poate fi prelungit până la ora 24.00, iar desfăşurarea competiţiilor sportive în spaţii deschise se poate face cu participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea maximă a spaţiului.

Vineri seara, ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a confirmat că finala Cupei României, Astra - CS Universitatea Craiova, programată sâmbăta viitoare (22 mai), va fi primul meci cu fani în tribune, dar a precizat că accesul va fi permis în limita a 25% din capacitatea arenei de 15500 de locuri, adică aproximativ 3900 de oameni. ”Finala (Cupei României, n.r.) este primul meci pe care l-am aprobat, avem solicitarea din partea federaţiei că doresc spectatori pe stadion. Am înaintat-o către Ministerul Sănătăţii şi urmează ordinul comun, pe care îl vom înainta CNSU, sper că vom avea avizul”, a spus oficialul. 

Aprobare pentru fiecare meci în parte 

Novak a explicat că permisiunile pentru disputarea partidelor cu fani în tribune trebuie obţinute pentru fiecare partidă în parte! „Aprobările se vor obţine individual, fiecare în parte şi neapărat îmi doresc să ne solicite, dar îmi doresc, totodată, să aibă şi staff-ul tehnic care să asigure securitatea spectatorilor”, a declarat Novak. 

10 meciuri cu spectatori până la finalul sezonului

În afară de finala Cupei României, mai rămân de disputat doar 9 meciuri la vârful fotbalului autohton, 3 partide din etapa a 10-a (ultima) a playoff-ului şi alte 6 partide de baraj. Cum playout-ul programează doar 9 etape, ultima urmând să se joace miercuri (19 mai), echipele care luptă pentru evitarea retrogradării nu vor avea privilegiul să se reîntâlnească cu suporterii în acest an.  

CFR Cluj - FCSB (25-27 mai*, etapa 10 din play-off

Craiova - Clinceni (25-27 mai*, etapa 10 din play-off

Sepsi - Botoşani (25-27 mai*, etapa 10 din play-off

TUR -  2 baraje de menţinere/promovare în Liga 1 (25-27 mai)

RETUR - 2 baraje  menţinere/promovare în Liga 1 (29-30 mai)

semifinala barajului pentru Conference League (25-27 mai)

finala barajului pentru Conference League (29-30 mai)

CFR Cluj primeşte o nesperată mână de ajutor în încercarea de a câştiga un nou titlu de campioană. Astfel, ardelenii vor avea suporterii alături în meciul cu FCSB, partidă care, foarte probabil, se va juca cu tiltul pe masă.

Condiţiile prin care fanii pot intra pe stadioane:

- persoanele vaccinate anti-Covid - la 10 zile după administrarea rapelului

- persoanele care au un test negativ PCR - testul trebuie făcut cu cel mult 72 de ore înainte de meci

- persoanele cu test antigen negativ - testul trebuie făcut cu cel mult 24 de ore înainte de meci

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite