Cum a fost „ucis“ un brand în România: Rapid, un club cu o tradiţie de 93 de ani, putea fi salvat. De ce sumă avea nevoie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valerii Moraru (centru)
Valerii Moraru (centru)

După grupări precum Universitatea Craiova, Poli Timişoara, FC Argeş sau Oţelul Galaţi, o altă formaţie iubită urmează să fie desfiinţată. S-a ajuns aici din cauza unui investitor-ţepar numit Valerii Moraru. Dimensiunile dezastrului provocat de el ies acum la suprafaţă. Totuşi, în loc să stea cu capul în pământ, Moraru mai are tupeul de a da comunicate ridicole.

Rapid a „murit“ pentru a doua oară, după verdictul dat, joi, de Liga Profesionistă de Fotbal (LPF), for care deja a şi oficializat excluderea giuleştenilor din Liga I, programând ACS Poli Timişoara, drept înlocuitoarea Rapidului, în această etapă.

După ultimele evenimente, Radu Birlică, fostul administrator judiciar al bucureştenilor, a dezvăluit la Digi Sport că formaţia din Grant putea fi salvată de la faliment şi excludere, dacă patronul Valerii Moraru ar fi făcut un efort minim.

„În data de 20 martie, când a fost acea şedinţă la tribunal, eu trebuia să prezint un raport, după ce judecătorul sindic îmi indicase, încă de pe 4 martie, prin care să demonstrez că executasem bilete la ordin legate de plata datoriilor către stat. Eu chiar am făcut un borderou atunci pe care Aurel Brihac, lichidatorul judiciar, l-a aprobat. Am executat acele bilete, dar din lipsă totală de fonduri ale Azuga Waters (n.r. - societate deţinută de familia Moraru), banca le-a refuzat. Dacă Azuga Waters avea 130.000 de euro, Rapid nu mai era astăzi în faliment!“, a povestit Birlică.

Moraru, după „moartea“ Rapidului: „Plătesc jumătate din datorii“

E din ce în ce mai evident că, pe durata domniei sale în Giuleşti, Valerii Moraru a fost investitor doar cu numele. Până şi fostul preşedinte al giuleştenilor, Dinu Gheorghe, a confirmat la Digi Sport că sub conducerea omului de afaceri din Republica Moldova, datoriile clubului chiar au crescut.

„Moraru a preluat clubul de la Cristescu şi Zamfir cu datorii de 2,9 milioane. S-au mai adunat şi alte datorii în timp ce clubul se afla în insolvenţă“, a admis „Vamă“.

Chiar şi după aceste dezvăluiri, Valerii Moraru a avut tupeul de a da un comunicat în care pretinde că va acţiona Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) în judecată, urmând să plătească şi jumătate din datoriile Rapidului. Iată ce spune Moraru în textul său.

„Comunicat al S.C. Fotbal Club Rapid S.A.

Având în vedere :

- Hotărârea Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF din data de 28.07.2016 prin care s-a reţinut că „S.C. F.C. Rapid S.A. îndeplineşte condiţia deţinerii dreptului de participare în competiţiile organizate de L.P.F.“ş

- Faptul ca nu s-a constatat de către Comisia de Disciplină şi Etică a FRF că S.C. F.C. Rapid S.A. nu ar îndeplini vreuna dintre condiţiile prevăzute de art . 38 din Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice al Federaţiei Române de Fotbalş

- Împotriva S.C. F.C. Rapid S.A. nu s-a dispus măsura excluderii sau vreo altă sancţiuneş

- Intenţia asociaţilor de a plăti 50% din datoriile societăţii până la data de 24.08.2016, dată la care se judecă cererea de suspendare a Hotărârii prin care s-a dispus începerea procedurii falimentului împotriva S.C. F.C. Rapid S.A.ş

- Intenţia de a plăti integral datoriile societăţii până la data judecării cererii de recurs declarată împotriva Hotărârii prin care s-a dispus începerea procedurii falimentului împotriva S.C. F.C. Rapid S.A.

Solicităm Ligii Profesioniste de Fotbal să facă o analiză corectă a situaţiei S.C. F.C. Rapid S.A. şi să dispună înscrierea noastră în competiţiile organizate de LPF, în caz contrar S.C. F.C. Rapid S.A. urmând a efectua orice demers juridic împotriva Ligii Profesioniste de Fotbal în apărarea drepturilor sale.

Cu consideraţie,

Creditor şi finanţator SC AZUGA WATERS

Acţionar majoritar Valerii Moraru“.

 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite