Cum a fost posibilă una dintre cele mai mari surprize de la US Open şi ce a declarat Darren Cahill despre victoria lui Millman în faţa lui Federer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Surpriză imensă la US Open: elveţianul Roger Federer a fost învins de John Millman, locul 55 mondial, prima victorie a australianului în faţa unui jucător din Top 10 .

Visul americanilor de a vedea la US Open o finală între Rafael Nadal şi Roger Federer a fost din nou curmat. FedEx s-a sufocat în faţa lui John Millman, un australian ajuns în premieră atât de departe la un Grand Slam.


După trei ore şi 34 de minute de joc, Federer s-a recunoscut învins de australianul John Millman, locul 55 ATP. A fost 3-6, 7-5, 7-6 (9/7), 7-6 (7/3) pentru tenismenul din Brisbane, care nu s-a manifestat deloc exuberant la finalul partidei, chiar dacă vorbim despre succesul carierei pentru jucătorul de 29 de ani. „E clar că Roger nu a fost în cea mai bună formă a lui, dar nu contează. E victoria mea şi o primesc cu bucurie. Federer este unul dintre eroii mei, ce a făcut în tenis e fantastic“, a declarat Millman la finalul partidei. 

A fost prima victorie a lui la un jucător din Top 10 şi este pentru prima dată când ajunge într-o optime, respectiv un sfert de finală la un Grand Slam. „La începutul turneului, am avut parte de un antrenament pe arena Arthur Ashe cu Andy Murray. În mintea mea a fost atunci că e singura mea ocazie să joc pe acest teren. Nu mă aşteptam“, a mai spus Millman. Cu două operaţii grele la umăr şi una în zona inghinală, australianul se gândea serios să abandoneze sportul în urmă cu câţiva ani. Acum, este singurul jucător din ultimii opt rămaşi la US Open care nu e cap de serie.


Cifre catastrofale pentru Roger
Cât despre Federer, într-adevăr, el a fost departe de ceea ce ştie şi aşteaptă toată lumea de la el, iar cifrele sunt elocvente în acest sens.  El a comis 77 de greşeli neforţate, 10 duble greşeli şi a avut un procentaj de 49 la sută pe primul serviciu, al doilea cel mai slab al său procentaj în 98 de meciuri jucate la US Open. Este pentru prima dată când Federer, de cinci ori campion la Flushing Meadows, pierde la New York în faţa un jucător clasat în afara Top 50.

Există însă şi o scuză pentru supercampionul de 37 de ani. Cu o umiditate de 83 la sută în arena Arthur Ashe, meciul jucându-se cu acoperişul tras, Roger Federer s-a sufocat. „A fost foarte cald în această seară. Simţeam că rămân fără aer, e prima oară când mi se întâmplă, transpiram în continuu, pierdeam energie, iar John juca tot mai bine. Pe undeva, m-am bucurat că s-a terminat. Îmi place atitudinea lui John, e unul dintre jucătorii care iubeşte acest sport“, a declarat Expresul din Basel.

Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, a avut şi el câteva cuvinte de laudă pentru compatriotul său John Millman. „O noapte de ţinut minte pentru totdeauna. Foarte bine jucat John Millman, şi ce călătorie fantastică te-a adus în acest moment“, a scris Cahill pe Twitter.

John Millman trebuie să treacă repede peste această seară memorabilă. Va juca miercuri în sferturile de finală în faţa unui alt „titan“ al tenisului, Novak Djokovici.

„A fost una din acele seri în care am simţit că rămân fără aer. Transpiram în continuu, pierdeam energie, iar John juca tot mai bine“ Roger Federer, locul 2 ATP

US Open, sferturi de finală

Rafael Nadal – Dominic Thiem
John Isner – Juan Martin del Potro
Marin Cilici – Kei Nishikori
Novak Djokovici – John Millman

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite