Cum a făcut Băsescu ordine în galeria Rapidului: „Cocoşelule, matale te duci în tribună şi aplauzi, că ăsta ţi-e rolul!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, este un mare iubitor al sportului. În timp ce soţia sa, Maria, este o mare amatoare de echitaţie, actualul şef al Mişcării Populare este la curent cu tot ceea ce mişcă în fotbalul românesc.

“Sunt stelist prin naştere. Steaua este echipa, clubul meu de suflet. M-am trezit cu Steaua-n casă de pe vremea CCA-ului”, spunea Băsescu în 2009. 

De altfel, atunci când Steaua a eliminat Rapidul din sferturile de finală ale Cupei UEFA, în primăvara anului 2006, patronul roş-albaştrilor, Gigi Becali, a petrecut toată noaptea la restaurantul Golden Blitz, alături de preşedintele României. „Preşedintele a băut două pahare de vin la început, iar apoi cinci ore a băut numai apă”, a declarat atunci Gigi Becali.

Însă Băsescu şi-a declarat, de asemenea, dragostea pentru culorile alb-vişinii pe vremea când a activat şi în funcţia de ministru al transporturilor şi era nelipsit din Giuleşti. Iată şi un articol din presa vremii, în care-l ataca, în stilu-i caracteristic, pe regretatul Constantin Mincea, zis Geamgiul, cel care a fost liderul galeriei rapidiste vreme de câteva decenii. “Cât am fost ministru, Mincea a stat în banca lui. De altfel, l-am şi chemat şi i-am zis: Cocoşelule, matale te duci în tribună şi aplauzi, că ăsta ţi-e rolul. De restul problemelor are cine să se ocupe şi nu trebuie să te bagi unde nu-ţi fierbe oala”, spunea Băsescu la vremea respectivă.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite