Cum ne calificăm la Campionatul European feminin de fotbal din 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Naţionala feminină de fotbal a României
Naţionala feminină de fotbal a României

Înaintea ultimului meci din grupa de calificare la turneul final, performanţă ce poate fi obţinută în premieră în fotbalul feminin românesc, analizăm şansele fetelor de a merge direct în Olanda.

La Campionatul European feminin de anul viitor (16 iulie - 6 august) se califică 15 reprezentative în urma preliminariilor, cărora li se alătură ţara gazdă Olanda. Ocupantele locurilor întâi din cele opt grupe merg direct la turneul final, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru şase din cele opt ocupante ale poziţiilor secunde. În această ierarhie nu contează punctele obţinute cu ultima clasată.

În cazul nostru, tricolorelor li se scad cele 6 puncte obţinute din ”dubla” cu Albania în care au învins de fiecare dată cu 3-0. Ca urmare a succesului de joi cu Ucraina, 2-1, la Cluj-Napoca, fetele noastre şi-au asigurat locul secund, deci cel puţin prezenţa la baraj, programat în perioada 17-25 octombrie.

Înaintea ultimei runde, clasamentul locurilor secunde arată astfel:

1 Scoţia 12p 14-5 +9
2 Belgia 11p 16-3 +13
3 Danemarca 10p 11-1 +10
4 Austria 10p 13-4 +9
5 Italia 9p 10-6 +4
6 Finlanda 7p 9-6 +3
7 ROMÂNIA 7p 7-8 -1
8 Rusia 7p 7-9 -2

Având deja minimum 10 puncte şi un golaveraj net superior României, ocupantele primelor patru poziţii în această ierarhie nu mai pot fi ajunse de tricolore. Ceea ce înseamnă că patru selecţionate luptă pentru două locuri ce duc direct la Euro.

Italia, care a adunat deja 9 puncte, are prima opţiune la calificare directă, jucând împotriva Cehiei, pe care, în tur, în deplasare, a învins-o cu 3-0. Chiar şi în cazul unei remize, ar ajunge la 10 puncte, calificându-se datorită golaverajului favorabil.

Practic, România ar rămâne într-o luptă de la distanţă cu Finlanda şi Rusia, toate cu câte 7 puncte. La final, diferenţa s-ar putea realiza la golaveraj, în urma meciurilor programate pe 20 septembrie, ora 20:00:

România - Grecia, stadion ”Dr. Constantin Rădulescu”, Cluj-Napoca (în tur, 3-1)
Rusia - Croaţia (în tur, 3-0)
Spania - Finlanda (în tur, 2-1)

Ne calificăm direct la Campionatul European dacă:

✓ Învingem Grecia cu orice scor; Rusia şi Finlanda nu câştigă

✓ Finlanda remizează sau pierde cu Spania; învingem Grecia cu cel puţin aceeaşi diferenţă de scor cu care Rusia câştigă în faţa Croaţiei

✓ Învingem Grecia cu cel puţin aceeaşi diferenţă de scor cu care Rusia câştigă în faţa Croaţiei, iar această diferenţă de scor este cu cel puţin patru goluri mai mare decât cea cu care Finlanda ar învinge Spania 

sursa: frf.ro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite