Cum a ajuns rivala Nadiei Comăneci din 1976, Olga Korbut, să-şi vândă medaliile pentru a scăpa de sărăcie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cvadrupla campioană olimpică Olga Korbut şi-a vândut o parte dintre medalii la o licitaţie organizată în ţara în care s-a stabilit în 1991, Statele Unite ale Americii.

Obiectele, printre care două medalii de aur şi una de argint cucerite la Jocurile Olimpice din 1972, trofeul pentru "Personalitatea anului 1972", acordat de BBC, medalii sovietice şi o revistă cu autograf, în care apare pe copertă, au fost vândute cu 183.300 de dolari. Cea mai valoroasă piesă a fost medalia de aur obţinută cu echipa URSS, pentru care s-a licitat până la 66.000 de dolari. În vârstă de 61 de ani, Korbut s-a născut în Belarus şi s-a mutat în SUA, locuind în Arizona. Potrivit gazeta.ru, fosta sportivă se confruntă cu dificultăţi financiare. "Medaliile au salvat-o pe Korbut de la foame", a tritrat site-ul rus, citat de News.ro. 

Supranumită "Vrăbiuţa din Minsk", Olga Korbut a impresionat la Munchen, în 1972, unde a obţinut trei medalii de aur, cu echipa, la sol şi la bârnă, şi una de argint, la paralele. Ea a ratat titlul la individual compus din cauza unor greşeli la paralele. La Montreal, ediţia la care a strălucit Nadia Comăneci, Korbut a mai câştigat o singură medalie de aur, în concursul pe echipe, şi una de argint, la bârnă. Ea a rămas în gimnastică şi pentru un element pe care l-a executat în premieră şi care îi poartă numele, Korbut Flip, la paralele. Korbut Flip este interzis în acest moment în competiţii, deoarece este considerat foarte periculos. Retrasă din activitate în 1977, Olga Korbut a fost căsătorită din 1978 până în 2000 cu cântăreţul folk Leonid Bortkevici, cu care are un fiu, Richard.

Citeşte neapărat şi: 

Dezvăluiri fără precedent din culisele gimnasticii: „Pe Nadia a batjocorit-o ani de-a rândul, făcând-o de la «vacă medaliată» până la «râioas㻓

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite