Cum a ajuns Ionel Dănciulescu rezervă de lux la Dinamo?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De la venirea lui Dario Bonetti la Dinamo, Ionel Dănciulescu vede meciurile echipei sale de pe banca de rezerve FOTO Mediafax
De la venirea lui Dario Bonetti la Dinamo, Ionel Dănciulescu vede meciurile echipei sale de pe banca de rezerve FOTO Mediafax

Atacantul Ionel Dănciulescu, unul dintre cei mai importantţi atacanţi din istoria recentă a lui Dinamo, nu mai prinde echipa de mai bine de o jumătate de an. Mai precis, de la venirea lui Dario Bonetti ca antrenor principal, Dănciulescu a lustruit banca de rezerve a „câinilor”.

Ionel Dănciulescu este printre cei mai iubiţi atacanţi ai lui Dinamo, deşi în carieră a evoluat timp de trei sezoane la rivala de moarte a alb-roşilor, Steaua. Cu toate acestea, evoluţiile atacantului născut la Slatina în tricoul lui Dinamo au făcut ca Dănciulescu să le intre suporterilor la suflet. Cu 208 goluri marcate în cele 488 de partide în care a evoluat, Dănciulescu este printre cei mai prolifici atacanţi din istoria clubului bucureştean.

În ciuda acestei eficienţe, antrenorul Dario Bonetti nu mai are ochi pentru atacantul dinamovist. De când italianul a preluat pe Dinamo, Dănciulescu a fost mai mult rezervă, evoluând foarte puţin în tricoul alb-roşu.
Pentru dinamovişti este de neînţeles atitudinea tehicianului italian, care refuză să îl folosească pe
Dănciulescu, chiar dacă ofensiva lui Dinamo este total ineficientă (în ultimele două partide din Liga I, cu Astra şi CFR Cluj, Dinamo nu a marcat nici măcar un gol). Singurii atacanţi veritabili pe care se bazează Bonetti sunt Axente şi Ţucudean.

Motivele pentru care Dănciulescu este ţinut pe banca de rezerve sunt legate de relaţia mai rece pe care atacantul o are cu tehnicianul italian. De asemenea, potrivit apropiaţilor clubului dinamovist, vârsta lui Dănciulescu (35 de ani) este un alt motiv pentru care cel din umră nu mai prinde echipa de bază a lui Dinamo.

Ionel Dănciulescu a debutat în fotbal la Electroputere Craiova, fiind transferat în anul 1995 la Dinamo. După un sezon petrecut în Turcia, Dănciulescu a revenit în România, dar nu la Dinamo, ci la Steaua (198-2001), unde a jucat impresionant. Evoluţiile sale l-au propulsat la echipa naţională, pentru care Dănciulescu a jucat opt meciuri şi a marcat două goluri.

Trecutul dinamovist l-a făcut pe atacant să revină în „Ştefan cel Mare” în 2002. În sezonul 2009-2010, Dănciulescu a jucat la Hercules Alicante, dar după această aventură a revenit din nou „acasă”, astfel că din 2010 evoluează tot pentru Dinamo.
Dănciulescu mai este cunoscut şi datorită prestaţiilor sale alături de fostul coleg de la Dinamo, Claudiu Niculescu, alături de care a format celebrul cuplu de atacanţi N&D.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite