Cum a ajuns „Bizonul” Harlem-Eddy Gnohéré liderul „haitei” lui Rednic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Harlem-Eddy Gnohéré
Harlem-Eddy Gnohéré

Dat afară de Petrolul Ploieşti după o lună de antrenamente, din cauza kilogramelor în plus, Harlem-Eddy Gnohéré e principalul marcator al „câinilor” în acest sezon.

Harlem-Eddy Gnohéré a fost omul meciului pentru echipa antrenată de Mircea Rednic împotriva Concordiei Chiajna, după ce a pasat decisiv la primul gol, înscris de Dorin Rotariu şi a reuşit apoi o “dublă”.

Cu numai câteva zile în urmă, atacantul francez în vârstă de 27 de ani reuşise un hattrick, în meciul de Cupa României cu Dacia Unirea Brăila, câştigat de Dinamo cu 3-2. În total, Gnohéré a marcat opt goluri în acest sezon, fiind cel mai bun marcator al echipei sale. Şi asta în condiţiile în care acelaşi Harlem-Eddy Gnohéré a fost jucătorul de care s-a râs cel mai mult în această vară. Pe 5 iunie, Petrolul anunţa că l-a convins să semneze un contract valabil până în 2018. Numai că „Bizonul”, care şi-a făcut junioratul la Cannes şi Troyes, iar apoi a jucat mai mult în diviziile inferioare din Elveţia şi Belgia, a fost dat afară după o lună de antrenamente, din cauza kilogramelor în plus. A ajuns apoi la Dinamo, mai ales că Mircea Rednic îl ştia din Belgia, campionat pe care-l cunoaşte la perfecţie. În sezonul trecut, Gnohéré a jucat 25 de partide pentru echipa belgiană Mons şi a marcat de 11 ori. “A venit cu 105 kilograme bătute pe muchie la reunire. Dinamo spune că are 84 de kg? Poate dacă şi-a tăiat o mână”, spunea fostul tehnician al “lupilor”, Tibor Selymeş, după ce „Bizonul” a ajuns printre “câinii roşii”.

Pauwels: „«Bizonul» e gras ca un porc”

“Vom vedea dacă acest Gnohéré va fi folosit pe post de atacant la Dinamo sau pe post de bodyguard”, spunea şi fostul internaţional Dănuţ Lupu, completat de un alt fost mare fotbalist, Basarab Panduru: „Din toată lumea asta, cum se face că în România ajung cei mai graşi fotbalişti? N-am văzut aşa ceva. Când ai 104 kilograme şi trebuie să slăbeşti 24 de kilograme, e incredibil”. De altfel, în ciuda cifrelor sale foarte bune, Harlem-Eddy Gnohéré a avut aceleaşi probleme şi în Belgia. Atacantul a fost jignit în direct, în august 2013, într-o emisiune pe teme sportive găzduită de Belgacom. Consultantul Stéphane Pauwels a afirmat atunci că „«Bizonul» e gras ca un porc. Are 15 kilograme în plus”, motiv pentru care a şi fost dat în judecată ulterior de către fotbalist.

Şi Fabbiani avea probleme cu greutatea

Cristian Fabbiani (32 de ani) a fost unul dintre atacanţii străini care au impresionat în prima ligă. Chiar dacă avea mereu câteva kilograme în plus, argentinianul a reuşit să impresioneze în tricoul celor de la CFR Cluj, pentru care a înscris 11 goluri în 29 de meciuri. “Greutatea mea normală e de 97 sau 98 de kilograme, atât am avut la Newell's, dar şi atunci când jucam în România. Astăzi am 101 kilograme, dar o să mai slăbesc”, a spus recent “Căpcăunul”, care a semnat cu Estudiantes San Luis, în liga secundă din ţara sa natală. Totuşi, după ce plecat de la Cluj, el mai evoluat şi la Newell's Old Boys sau River Plate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite