Cum afectează clasamentul mondial decizia luată de Simona Halep, de a se retrage de la Sydney

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep, a treia cea mai bună jucătoare de tenis din lume FOTO AFP
Simona Halep, a treia cea mai bună jucătoare de tenis din lume FOTO AFP

Simona Halep (3 WTA) a hotărât să se retragă din competiţia de la Sydney (Australia), chiar înainte de primul meci, programat împotriva cehoaicei Karolína Plíšková (22 WTA).

Cauzele schimbării au fost de natură medicală, jucătoarea din România acuzând probleme gastrice. Cum în ediţia de anul trecut a turneului australian, Simona Halep pierdea primul meci, constănţeanca nu are de apărat puncte şi nu se află în pericolul de a pierde locul trei în ierarhia mondială a tenisului feminin. Între timp, sportiva se pregăteşte de Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, care va debuta duminică noapte, la Melbourne. 

Simona Halep: Calculele din clasamentul WTA

În prezent, Simona Halep deţine 6.571 de puncte în clasamentul WTA, iar concurenţa vine din partea cehoaicei Petra Kvitova. Aceasta din urmă a ajuns până în semifinalele de la Shenzen, turneu câştigat de Simona Halep, iar la Sydney s-a impus în faţa chinezoaicei Shuai Peng, scor 6-1, 7-5. Presupunând că jucătoarea din Cehia va cuceri trofeul de la Antipozi, aceasta va ajunge la 6.360 puncte, insuficient pentru a reprezenta un pericol la adresa Simonei Halep.

Simona Halep Sydney: de ce s-a retras românca din turneul care se desfăşoară înainte de Australian Open

Simona Halep s-a retras din turneul de la Sydney înainte de primul meci împotriva Karolinei Pliskova

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite