Culmea decăderii fotbalului românesc: Armenia - România, refuzat de Pro TV! Ce post va da meciul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Stanciu va fi pe teren, diseară, în meciul Armenia - România
Nicolae Stanciu va fi pe teren, diseară, în meciul Armenia - România

În mod normal, ultimul meci al naţionalei din luna martie, în cadrul preliminariilor pentru CM 2022, ar fi trebuit să fie transmis de postul de la Pache Protopopescu. Acest lucru nu se va întâmpla însă, după o decizie de ultim moment.

Naţionala României are o cotă tot mai slabă, după ani buni în care rezultatele au fost dezolante şi tricolorii au lipsit de la turneele finale. Ceea ce se va întâmpla şi în vara acestui an, când Bucureştiul va găzdui patru meciuri din cadrul Euro 2020 (competiţia şi-a păstrat denumirea, în mod simbolic).

Echipa naţională nu va fi însă la sărbătoarea fotbalului european, ratând calificarea, în mod jalnic, în faţa Islandei, care e ciuca bătăilor, după cum „Adevărul“ a explicat aici.

Având în vedere acest tablou deprimant, Pro TV, care transmite meciurile echipei naţionale, tocmai a luat o decizie surprinzătoare. Concret, meciul naţionalei din această seară nu va mai fi tranmis de Pro TV, aşa cum era anunţat, ci va fi mutat pe ProX, canal aflat în acelaşi trust de presă, dar care acoperă evenimentele sportive.

Pro TV a luat această decizie din două motive. În primul rând, Armenia - România e un meci cam de mâna a doua. Care are şi un mare dezavantaj: ora de start. Dacă precedentele două partide ale naţionalei, cele cu Macedonia de Nord şi cu Germania, au început de la ora 21.45, în această seară, lovitura de start la Erevan se va da de la ora 19.00. Ceea ce înseamnă că Pro TV a avut de ales între a transmite meciul naţionalei sau a merge pe mâna Andreei Esca, cu ştirile serii. A ales a doua variantă.

De menţionant că Pro TV a fost lider de audienţă, cu precedentele două partide ale naţionalei. Peste 2,3 milioane de telespectatori au urmărit atât meciul cu Macedonia de Nord (3-2), cât şi pe cel cu Germania (0-1).

Preliminarii CM 2022, grupa J, astăzi

Armenia - România 19.00, ProX

Germania - Macedonia de Nord 21.45

Liechtenstein - Islanda 21.45

Clasament

1. Germania 2 2 0 0 4-0 6

2. Armenia 2 2 0 0 3-0 6

3. Macedonia 2 1 0 1 7-3 3

4. România 2 1 0 1 3-3 3

5. Islanda 2 0 0 2 0-5 0

6. Liechtenstein 2 0 0 2 0-6 0

*Se califică direct la turneul final câştigătoarea din fiecare grupă. Ocupantele locurilor secunde, zece la număr, alături de două naţionale venite din Liga Naţiunilor, vor merge la baraj. Aceste 12 echipe se vor lupta pentru ultimele 3 locuri disponibile pentru Europa la CM 2022.

Programul grupei J:

2 septembrie 2021
Islanda – ROMÂNIA
Liechtenstein – Germania
Macedonia de Nord – Armenia

5 septembrie 2021
Islanda – Macedonia de Nord
ROMÂNIA – Liechtenstein
Germania – Armenia

8 septembrie 2021
Armenia – Liechtenstein
Macedonia de Nord – ROMÂNIA
Islanda – Germania

8 octombrie 2021
Germania – ROMÂNIA
Islanda – Armenia
Liechtenstein – Macedonia de Nord

11 octombrie 2021
ROMÂNIA – Armenia
Islanda – Liechtenstein
Macedonia de Nord – Germania

11 noiembrie 2021
Armenia – Macedonia de Nord
ROMÂNIA – Islanda
Germania – Liechtenstein

14 noiembrie 2021
Liechtenstein – ROMÂNIA
Armenia – Germania
Macedonia de Nord – Islanda

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite