Culisele venirii lui Guardiola la Bayern München. „L-am minţit pe Ferguson“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Josep Guardiola, viitorul antrenor al lui Bayern München FOTO Arhivă personală/Facebook
Josep Guardiola, viitorul antrenor al lui Bayern München FOTO Arhivă personală/Facebook

După ce Josep Guardiola a confirmat că o va prelua pe Bayern München începând cu vara acestui an, Uli Hoeness, preşedintele clubului, a dezvăluit modul în care s-au purtat negocierilor pentru aducerea antrenorului spaniol.

Primele discuţii care s-au purtat între cele două părţi au început în vara anului trecut, iar la finalul lui 2012 Josep Guardiola şi-a dat acordul. În luna ianuarie, oficialii lui Bayern München au anunţat că antrenorul Jupp Heynckes se va retrage la finalul acestui sezon, urmând să fie înlocuit de fostul tehnician al Barcelonei. 

Uli Hoeness a dezvăluit pentru „Bild“ culisele negocierilor cu Guardiola. Primele contacte au avut loc în vara lui 2012, când preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului german a schimbat câteva cuvinte chiar la Barcelona. Şirul poveştii a fost continuat la New York, unde în cele din urmă s-a şi parafat înţelegerea.

„Era foarte bine informat şi mi-a cerut multe detalii: despre antrenamente, despre relaţia noastră cu presa. Am ştiut repede că este antrenorul perfect pentru noi“, a declarat Hoeness. Preşedintele lui Bayern a mărturisit că pe parcursul negocierilor sale cu Guardiola a fost nevoit să-l mintă pe Sir Alex Ferguson. „Eram la una dintre întâlniri şi îl aşteptam într-un restaurant pe antrenor, când am fost informat că vrea să mă salute cineva. Era Sir Alex, care m-a întrebat ce fac acolo şi a trebuit să-l mint că sunt cu afaceri. Vă imaginaţi cum ar fi fost dacă i-aş fi spus adevărul!“, a conchis Hoeness.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite