Culisele unui atac rasist: Cum a fost jignit jucătorul Valenciei din cauza culorii pielii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mouctar Diakhaby a refuzat să mai joace în meciul cu Cadiz
Mouctar Diakhaby a refuzat să mai joace în meciul cu Cadiz

Presa din Spania a aflat din raportul arbitrului David Medie ce s-a întâmplat, cu exactitate, duminică seară, în partida Cadiz - Valencia, marcată de un incident care a făcut înconjurul lumii.

Un banal meci din etapa cu numărul 29 din La Liga, în care s-au întâlnit două formaţii din mijlocul clasamentului, a născut un nou scandal cu tentă rasistă în fotbalul european, similar cu cel în care a fost implicat Sebastian Colţescu, în decembrie 2020.

Concret, după 30 de minute, meciul a fost întrerupt, deoarece francezul Mouctar Diakhaby (Valencia) a pretins că a fost supus unui atac rasist din partea adversarului său, Juan Cala (Cadiz). Scandalul a degenerat pe teren şi, într-o primă fază, toată echipa celor de la Valencia a părăsit terenul, în semn de solidaritate cu Diakhaby. După 25 de minute însă, meciul s-a reluat, dar fără Diakhaby, care a refuzat să mai joace şi a fost schimbat cu Guillamon. La rândul său, Juan Cala, care a deschis scorul în minutul 14, a fost înlocuit la pauză, cu Lopez. 

Diakhaby

Mouctar Diakhaby a urmărit meciul din tribune, după incidentul din minutul 29

Cadiz - Valencia s-a terminat cu scorul 2-1, însă rezultatul final aproape că nici n-a mai contat. Asta deoarece, după fluierul arbitrului, toată atenţia a fost îndreptată spre incidentul care a cauzat întreruperea temporară a meciului. Iar presa din Spania a căutat să dezvăluie motivul care l-a scos din sărite pe Mouctar Diakhaby. Jurnaliştii de la „Marca“ au intrat primii în posesia raportului arbitrului şi de acolo reiese ceea ce s-a petrecut pe teren.

Ce a scris arbitrul în raportul său de după meci?

*În minutul 29, am întrerupt meciul din cauza unei confruntări între jucătorii celor două echipe. Jucătorul cu numărul 12 de la Valencia, Mouctar Diakhaby, a primit un cartonaş galben pentru disputa cu un adversar, iar ulterior mi-a spus că a fost numit „negru de rahat“ (n.r. - Shitty Black), referindu-se la numărul 16 de la Cadiz, Juan Torres Ruiz (n.r - Cala).

*Vorbele n-au fost auzite de niciunul dintre arbitri. După câteva momente, Valencia a decis să iasă de pe teren. Din acest motiv, meciul a fost suspendat temporar. Ambele echipe au mers la vestiare. După câteva minute de pauză, delegatul şi preşedintele Valenciei au decis să-l înlocuiască pe Mouctar Diakhaby şi să reia meciul.

*În plus, am hotărât să lăsăm cinci minute de încălzire ambelor echipe pentru a evita accidentările. Meciul s-a reluat după 24 de minute şi s-a desfăşurat normal până la final.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite