Culisele Stelei '86. Marele fotbalist care a fost transferat pe „câteva vagoane de motorină, că era criză mare de carburant în agricultură…“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua Bucureşti a scris istorie în urmă cu trei decenii, când a câştigat Cupa Campionilor Europeni şi Supercupa Europei, în condiţiile în care avea numai 16 jucători în lot.

Unul dintre jucătorii de bază ai echipei era şi fundaşul stânga Ilie Bărbulescu. 

"Pentru faptul că eram un rebel şi nu mă sfiam să mă contrez cu adversari, antrenori, arbitri sau prieteni, mi s-a spus «Balamuc», şi aşa mi-a rămas numele", povesteşte Bărbulescu, citat de Moldova Suverană. În 1983, Bărbulescu este transferat de la FC Argeş la FC Olt Scorniceşti.

Preţul? “Mai multe vagoane de motorină pentru agricultura argeşeană, care se afla în mare impas deoarece nu avea carburant pentru recoltarea grîului. La Scorniceşti, ca să nu întîrziem la antrenamente, o tăiam prin lanul de porumb, iar saună făceam la o ţeavă pe care ieşeau aburi. După ce a venit Halagian la echipă, primele de joc erau mult mai mari: 2.000 acasă şi 4.000 afară", spune Ilie. În ziua meciului la Scorniceşti, unul mergea cu o talangă mare prin sat şi, bătînd-o, striga cît îl ţineau plămînii: «Azi e fotbal! Toată lumea să vie la stadion!» Şi ţăranii veneau...”, şi-a reamintit fostul mare fotbalist. De la Scorniceşti, Bărbulescu a fost transferat la Petrolul. După numai un tur de campionat, Ilie a fost înregimentat de Steaua. Suma de atunci a transferului a fost ţinută în cel mai strict secret pentru că, la ora aceea, întrecea orice închipuire: un milion de lei! (era în 1984). "Ştiu că era vorba de un sac de bani, cred că vreun milion, dar nu ştiu sigur. Oricum, Steaua le-a dat şi trei jucători petroliştilor", îşi reaminteşte Ilie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite