„Cuceritorul“ Terim ne-a pus gând rău: „Venim la Bucureşti să vă batem“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fatih Terim
Fatih Terim

Prenumele selecţionerului turc, Fatih, înseamnă „cuceritor“ sau „victorios“. Ceea ce se reflectă şi atitudinea celui care a scris istorie la Galatasaray cu Hagi şi Popescu. Ultimul ne-a şi avertizat că vom avea un meci infernal, marţi (ora 21.00 / Antena 1 şi GSP TV), mai ales din cauza lui Fatih Terim.

Instalat la 22 august în funcţie, Fatih Terim a avut un „antrenament“ cu publicul în primul lui meci, acel 5-0 cu Andorra. A fost prilejul perfect pentru a pregăti confruntarea cu România, care reprezintă ultima şansă a turcilor de a spera la un loc de play-off. Pentru asta, Bulut şi compania au nevoie de victorie la Bucureşti, iar Terim e şi el conştient de acest lucru.

„La Bucureşti, atmosfera va fi incendiară. România nu e Andorra, dar vom face totul pentru a învinge. Nu avem ce pierde. Am pierdut deja foarte mult“, a spus Terim. Acesta nu-şi face însă mari speranţe în privinţa calificării la CM 2014: „Situaţia noastră e foarte clară. Nu avem şanse nici cu egal, nici cu înfrângere. Şi nici dacă învingem în toate meciurile nu se întâmplă nimic. Trebuie ca adversarii noştri să piardă puncte“.

Lucescu şi Popescu ne pun în gardă

Schimbarea lui Abdullah Avci cu Fatih Terim pare că a revigorat naţionala Turciei. Despre acest lucru au avertizat şi Mircea Lucescu şi Gică Popescu, doi oameni care cunosc excelent fotbalul turc. „Marţi (n.r. – mâine) va fi un meci decisiv, cu o echipă puternică, prin prisma prezenţei lui Fatih Terim. Va fi un meci mult mai fizic decât cel cu Ungaria“, a spus „Il Luce“. De aceeaşi părere a fost şi Gică Popescu, care a lucrat cu actualul selecţioner turc la Galatasaray: „Atenţie la Terim! E un mare motivator. Nu vom avea meci uşor cu Turcia“.

Intră Chiricheş la mijloc?

Până să descifreze tactica lui Terim, Piţurcă ar trebui să ia o hotărâre în privinţa primului „11“ pe care îl va trimite el pe teren. Cu Bourceanu suspendat, el ia în calcul avansarea lui Chiricheş în linia de mijloc, ca al doilea „închizător“, lângă Pintilii. Astfel, al doilea stoper, lângă Goian, se va alege dintre Grigore şi Găman. O altă variantă pentru înlocuirea lui Bourceanu ar fi Hoban de la Petrolul.

Cum ar putea arăta România

Tătăruşanu – Măţel, Goian, Găman (Chiricheş), Raţ – Pintilii, Chiricheş (Hoban) – Torje, Maxim, Tănase (Stancu) – Marica (G. Bucur)

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite