Cu sufletul la gură: HCM Baia Mare şi CSM Bucureşti ţintesc sferturile Ligii Campionilor. E posibil un meci direct

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ce diferenţă face o lună! La începutul lui ianuarie, CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare abordau grupele principale ale Ligii Campionilor cu situaţii diametral opuse.

Campioana avea o zestre de cinci puncte, după rezultatele din prima fază, în timp ce în dreptul formaţiei din Baia Mare figura zero. 

De atunci au trecut trei etape, perioadă în care CSM a pierdut două partide, în timp ce HCM a învins pe bandă. Concluzia? Dintr-o favorită la calificare în sferturi, CSM a ajuns aproape de eliminare, în timp ce vicecampioana României are mari şanse să treacă în următoarea fază. „Adevărul“ prezintă calculele calificării.

Ziua Îndrăgostiţilor, decisivă

HCM Baia Mare a trecut deja de Fleury (31-28), Thuringer (25-23) şi Ferencvaros (32-24), fiind în luptă directă pentru calificare cu prima şi ultima formaţie. Urmează întâlnirea decisivă pentru Ada Nechita şi colegele ei, la 14 februarie (ora 20.00, Digi Sport, Dolce Sport), cu Fleury. 

O victorie în Franţa ar asigura, în proporţie de 99%, o clasare între primele patru pentru HCM, mai ales că din ultimele două jocuri, unul va fi pe teren propriu cu deja eliminata Thuringer (19 februarie), iar în caz de victorie şi în celălalt, cu Ferencvaros, în deplasare (27 februarie), HCM poate termina chiar pe locul 2.

Ameninţarea daneză

CSM Bucureşti a înregistrat până acum următoarele rezultate: 21-22 cu Vardar, la Skopje, 24-22, acasă, cu Midtjylland şi 22-28 pe terenul celor de la Gyor. Cu doar două puncte adăugate la cele cinci luate din prima fază, echipa pregătită de Kim Rasmussen „tremură“ din cauza danezelor de la Midtjylland, care au fost învinse la Bucureşti, dar care s-au apropiat la două puncte. 

Distanţa se poate recupera, încă din etapa viitoare, atunci când Midtjylland va învinge, aproape sigur, deja eliminata Savehof, în timp ce campioana României va avea meci greu pe teren propriu cu Vardar (16 februarie, 19.00, Digi Sport, Dolce Sport). 

Apoi, va urma un duel de totul sau nimic pentru CSM, care n-are voie să piardă, în deplasare, cu Midtjylland (21 februarie). Româncele vor încheia seria cu o partidă pe teren propriu cu Gyor (28 februarie), în timp ce Midtjylland va întâlni, în deplasare, o echipă deja calificată a celor de la Buducnost.

Cum putem avea un duel românesc?

Şansele sunt mici, dar HCM Baia Mare şi CSM Bucureşti se pot întâlni în sferturi, meci care ar asigura o prezenţă românească în semifinalele Ligii Campionilor. Pentru ca un astfel de duel să aibă loc, cea mai realistă variantă e ca HCM să se claseze pe 2 în Grupa 1, iar CSM pe 3 în Grupa 2.

Grupa 1, etapa a 7-a

1. Rostov 14 puncte

2. Ferencvaros 9p

3. HCM Baia Mare 6p

4. Larvik 6p

5. Fleury 6p

6. Thuringer 1p

Grupa 2, etapa a 7-a

1. Buducnost 11 puncte

2. Gyor 11p

3. Vardar 8p

4. CSM Bucureşti 7p

5. Midtjylland 5p

6. Savehof 0p

*Primele patru echipe din fiecare serie ajung în sferturi. Locul 1 dintr-o grupă va întâlni locul 4 din cealaltă, iar ocupantele poziţiilor 2 şi 3 se împerechează pentru alte două confruntări.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite