Cu Petrovici spre dezastru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petrovici a avut dureri de cap din cauza estonienilor
Petrovici a avut dureri de cap din cauza estonienilor

La primul meci cu fostul tehnician al Timişoarei pe bancă, ex-iugoslavii au înregistrat cel mai ruşinos eşec pe teren propriu din istorie, 1-3 cu Estonia. După ce echipa sa nu a fost în stare să treacă de o naţională clasată pe locul 85 în lume, lui Vladimir Petrovici i s-a cerut demisia.

Drumul de la 5-0 cu România la 1-3 cu Estonia a fost extrem de scurt pentru Serbia. Dacă în urmă cu un an erau pe val sub conducerea lui Radomir Antici, plavii trăiesc acum unul dintre cele mai dificile momente din istorie. Martor principal la acest dezastru este „Porumbelul" Petrovici, care a lăsat Timişoara lui Marian Iancu pentru cea mai mare provocare din cariera sa de antrenor.

Cu vedetele Krasici, Stankovici, Vidici şi Zigici pe teren, Petrovici a capotat chiar la debut, contra unor adversari fără mari pretenţii în fotbalul mondial, balticii estonieni. La final, suporterii au cerut demisia selecţionerului.

Scorul de 1-3 i-a făcut pe ziariştii din Belgrad să caute în arhive un rezultat asemănător. N-au găsit, înfrângerea pe teren propriu în faţa locului 85 în clasamentul FIFA fiind deja catalogată drept „cea mai mare ruşine din istorie", luând în calcul inclusiv meciurile defunctei Iugoslavii.

" Nu sunt un copil de doi ani. Să fim serioşi, acesta este sportul, nu poţi câştiga mereu. "
Vladimir Petrovici
selecţioner Serbia

Fără Vidici cu Italia

„Am pierdut o bătălie, dar vom câştiga războiul", a concluzionat Petrovici, încercând să îndrepte atenţia către meciul de mâine cu Italia, favorita grupei. La Genova, sârbii vor fi lipsiţi însă de aportul lui Nemanja Vidici. Cel mai important om din defensiva vecinilor noştri este suspendat din cauza unui cartonaş galben primit în ultimele minute ale partidei cu Estonia.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite