Cu Loganul prin Sao Paulo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Logan brazilian
Logan brazilian

Dacă Rio de Janeiro pare un oraş rupt din Rai, în schimb, Sao Paulo e exact opusul paradisului verde asupra căruia veghează statuia lui Isus.

Sao Paulo e o junglă de betoane, care se deosebeşte de Bucureşti datorită zgârie- norilor şi celor 20 de milioane de oameni care trăiesc în zona metropolitană a celui mai mare oraş din America de Sud.
O populaţie similară cu cea a României, înghesuită într-un spaţiu mult mai mic. În rest, însă, şi aici, ca la noi, vezi străzi pline de praf, mizerie pe jos, cerşetori, beţivi şi drogaţi, dar şi oameni care nu respectă nicio regulă în trafic. Apropo de trafic, în Bucureşti eu îl „driblez“ mergând kilometri întregi pe jos. Aici însă, m-am lovit din plin de el, fiindcă distanţele sunt mari de tot, iar metroul a fost în grevă până acum două zile. Aşa că, de voie, de nevoie, am apelat la taxiurile din Sao Paulo. Şi, cu această ocazie, am mai descoperit un lucru care leagă Bucureştiul de Sao Paulo: şi aici, ca la noi, cele mai multe Loganuri sunt folosite pe post de taxi! De fapt, într-un alt oraş brazilian, Curitiba, se află cea mai mare fabrică de Loganuri din America de Sud.
Ce diferenţiază însă taxi-urile din Sao Paulo de cele din Bucureşti? Taximetriştii. Dacă la noi, şoferul ba n-are rest, ba te-ar înjura, în cazul în care nu-i laşi un bacşiş la coborâre, aici, oamenii nu se aşteaptă la nimic în plus peste cât a costat cursa. Şi acceptă şi plata cu cardul

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite