Cu banii luaţi şi fără fotbal: bucureştenii pierd un amical de gală. Ce şanse sunt să vedem Spania pe „Arena Naţională“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe un stadion de 250 de milioane de euro se va aşeza praful din cauza unei situaţii de râsul curcilor. Răzvan Burleanu a şi anunţat numele oraşului care va deveni capitala fotbalului românesc.

„Dubla“ cu Lituania (23 martie) şi Spania (27 martie) bate la uşa şi, în acest moment, nu se ştie în ce oraş se vor juca următoarele două amicale ale României.

Spaniolilor li s-a spus că testul va fi găzduit de „Arena Naţională“, însă cum stadionul n-a primit avizul pompierilor, şansele ca meciul să se mai joace la Bucureşti sunt foarte mici. Tocmai de aceea, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a susţinut o conferinţă de presă, anunţând că, dacă primăria Capitalei nu-şi va asuma răspunderea organizării meciului pe „Arena Naţională“, alături de FRF, atunci tricolorii se vor muta la Cluj.

„Litera şi spiritul legii ne spun că ne putem asuma responsabilitatea. Responsabilitate înseamnă să-ţi iei toate măsurile. Am vorbit cu toată lumea şi am primit suport pentru a mări numărul de jandarmi, suport pentru detectarea materialelor pirotehnice. Raportul realizat de o firmă din Italia, recunoscut la nivel european, despre copertina stadionului, spune că nu există niciun pericol. Îi solicit public primarului Capitalei, Răzvan Sava, să-şi asume responsabilitatea găzduirii meciurilor pe <<Arena Naţională>>“, a spus şeful federaţiei.

Atac la primar

Burleanu a continuat pe un ton vehement. „Ne holbăm la <<Arena Naţională>> ca la drobul de sare din povestea lui Creangă. Ceea ce face astăzi primarul nu e management, ci populism. Dacă până mâine (n.r. – marţi) la prânz nu primim un răspuns, mergem la Cluj şi transformăm Clujul în capitala fotbalului românesc. Nu sunt încântat de această variantă pentru că le-am comunicat spaniolilor că vom juca la Bucureşti şi pentru că n-avem certitudinea că gazonul de la Cluj poate face faţă la două meciuri. E un prejudiciu pe care Primăria Bucureşti îl aduce şi luăm în calcul şi o acţiune în instanţă“, a completat Burleanu.

CITEŞTE ŞI:

*Primăria l-a liniştit pe Burleanu: răspuns final privind şansele „Arenei Naţionale“ de a găzdui România – Spania

*Cluj devine capitala fotbalului românesc: ce transformări suferă arena în care se va muta echipa naţională

Nu redeschidem <<Arena Naţională>> până când nu vom avea o bază legală. Alexandru Ichim purător de cuvânt al Primăriei Bucureşti  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite