CTP vine cu o veste proastă: Ce se va întâmpla cu Buzărnescu, după accidentarea groaznică de la Montreal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CTP

Cristian Tudor Popescu a urmărit imaginile care au circulat cu momentul în care „Miki“ a căzut pe teren şi a venit cu un verdict crunt.

Mihaela Buzărnescu (20 WTA) a avut o carieră afectată, în mod repetat, de probleme medicale, chiar tatăl ei estimând, de curând, că „Miki“ a pierdut cam trei ani din cauza accidentărilor.

Din păcate pentru sportiva de 30 de ani, acum, când ea era pe val şi tocmai atinsese cea mai bună clasare din carieră, a venit această căzătură terifiantă în timpul confruntării cu Elina Svitolina (5 WTA), în turul II de la Montreal. Potrivit Digi Sport, Cristian Tudor Popescu e convins că, după această accidentare, sezonul e încheiat pentru „Miki“.

Ce a spus Cristian Tudor Popescu?

*Nu cred că e foarte gravă accidentarea, e o entorsă, dar, după cât am putut eu să vad, asta îi încheie sezonul Mihaelei Buzărnescu, adică nu cred că va mai putea să aibă o prestaţie semnificativă la US Open şi nici că mai poate ajunge în Turneul Campioanelor.

*Nu e doar o întâmplare, după cum spuneam după victoria de la San Jose, că ea e capabilă de orice, chiar şi de o finală de Grand Slam, doar să nu-i cedeze fizicul. 

*Mihaela a făcut nişte eforturi supraomeneşti. A jucat 33-34 de turnee în ultimul an, s-a întrebuinţat fizic la maximum şi modul în care s-a petrecut această accidentare e emblematică după 2 ore şi 20 de minute de confruntare cu Elina Svitolina. 

*Mihaela s-a dus la acea minge la care şansele ei de a recupera erau aproape nule. S-a dus totuşi din determinare, din setea ei de a câştiga acea minge. Nici n-a mai ajuns mingea, s-a dus în acel sprint, organismul ei dădea semne de oboseală din setul doi. De aceea, a călcat strâmb, din pricina oboselii acumulate nu numai în acest meci cu Svitolina, ci în întregul sezon. 

*Se vindecă în aproximativ cam o lună de zile, după care urmează recuperarea. Nu cred că o va scoate din activitate pentru perioade lungi de timp, însă cred că ea va trebui să-şi dozeze altfel efortul de acum înainte.

*A reuşit să ajungă o jucătoare de clasă mondială, trebuie să-şi planifice de acum cu mai multă atenţie turneele, eforturile, pentru că are totuşi 30 de ani şi ca să rămână în tenis câţiva ani buni, e nevoie şi de această planificare fizică atentă. Uitaţi-vă ce face Roger Federer în acest sens.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite