CTP, după victoria fabuloasă a cuplului Florin Mergea - Horia Tecău: „Au bătut sambalagiii!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Mergea şi Horia Tecău s-au calificat în semifinelele turneului olimpic, la dublu, iar Cristian Tudor Popescu a comentat performanţa lor.

"Horia şi Florin au bătut sambalagiii!

În sfârşit o scânteiere în miezul de noapte în care orbecăie delegaţia olimpică a României la Rio: Horia Tecău şi Florin Mergea s-au calificat în semifinalele probei de dublu, învingând Brazilia. Spun Brazilia, nu numai cuplul Melo-Soares, pentru că rar vezi la tenis o adunătură de mârlani mai agresivă decât publicul brazilian.

Românii au fost întâmpinaţi cu huiduieli masive încă de la intrarea în arenă. Şi aşa au ţinut-o sambalagiii din tribune tot meciul. Aproape la fiecare punct câştigat, Horia şi Florin erau fluieraţi; „patrioţii” brazilieni zbierau câte ceva încercând să-i deranjeze pe ai noştri de fiecare dată când serveau.

Tecău şi Mergea au arătat mai bine sudaţi tactic şi emoţional decât adversarii lor aflaţi mai sus în clasamentul mondial, luaţi individual. Florin a excelat în retururi imprevizibile cu dreapta, dar şi cu reverul, buimăcindu-i pe remarcabilii serveuri Melo şi Soares. Horia a servit dominator, implacabil, câştigându-şi toate serviciile, fără să piardă mai mult de un punct pe ghem. Şi a scos „din buzunar” nişte passing-uri în cros scurt o frumuseţe.

O singură dată a greşit rău Tecău: la 6-5 şi avantaj pentru brazilieni în setul 2, pe serviciul lui Mergea, Soares a returnat moale şi înalt, deasupra fileului, la cheremul voleului de dreapta al lui Horia, pe care acesta l-a trimis, de necrezut, cu rama, afară!

Aşa s-a ajuns în setul decisiv. Unde, dublul român s-a sprijinit pur şi simplu pe ostilitatea tâmpă din tribune (cred că marelui campion brazilian Gustavo Kuerten, aflat de faţă, îi crăpa obrazul de ruşine) şi a speculat desincronizările dintre Soares şi Melo, fiind şi foarte inspiraţi la challenge-uri, astfel încât le-au spart serviciul de două ori brazilienilor.

După ultima minge, atât Marcelo, cât şi Bruno i-au îmbrăţişat pe Florin şi Horia, parcă în semn de scuză pentru neamprostia conaţionalilor.

Dincolo de jocul bun făcut de fiecare în parte, e minunat să vedem că Horia şi Florin, puştii de acum 13 ani, care, tot în America de Sud, învingeau Ecuadorul fraţilor Lapentti într-un meci mitologic, sunt, după o atât de lungă despărţire, din nou echipă!", a scris CTP pe republica.ro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite