CTP vede o mulţime de slăbiciuni în jocul lui Halep: ce crede că a scos în evidenţă eliminarea Simonei la Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu

Reputatul jurnalist, care e şi un bun cunoscător al sportului alb, a făcut o analiză tehnică după confruntarea Halep - Cornet, în turul I, la Madrid, care a dus la eliminarea jucătoarei din România.

Simona Halep a ratat toate momentele-cheie ale meciului cu Alize Cornet (Franţa, 28 WTA) şi riscă să aibă o cădere de un loc în ierarhia mondială, după cum „Adevărul“ a explicat aici.

După eliminarea ei prematură, la Madrid, Halep mai are un singur turneu la dispoziţie pentru a-şi regla jocul pe zgură în vederea participării la Roland Garros (24 mai - 7 iunie). Totuşi, într-o analiză pentru „Gândul“, Cristian Tudor Popescu a identificat foarte multe probleme în jocul lui Halep şi e greu de crezut că toate aceste slăbiciuni pot fi remediate în doar câteva săptămâni.

Ce a scris?

Simona a întâlnit la Madrid o Alizé Cornet foarte hotărâtă, energică, cu mare dorinţă de victorie. Franţuzoaica a încercat tot timpul să aibă iniţiativa, să-şi impună jocul agresiv şi, în bună măsură, a reuşit. Impresionantă, de asemenea, determinarea cu care a alergat după toate mingile, chiar şi după cele ca şi pierdute, obligând-o pe Simona să lovească mereu o dată în plus şi să greşească mult.

În afară de erorile, forţate şi neforţate, ale Simonei, au mai fost două elemente care au decis câştigătoarea.

1) Scurtele foarte bine puse, tehnic şi tactic, de Cornet, dublate de faptul că Simona tot nu ştie ce să facă cu mingile căzute în apropierea fileului.

2) Recuperările numeroase ale lui Alizé cu reverul slais cu o mână, pe loviturile de atac în unghi ale Simonei – acest procedeu defensiv, foarte util, Simona nu-l foloseşte deloc.

De serviciul, din nou nesigur, al Simonei – a pierdut primul set cu o dublă greşeală – nu mai vorbesc.

Dincolo de faptul că încă de la primele schimburi de mingi s-a văzut că franţuzoaica are un bioritm mai sus, situaţie cu care n-ai ce să faci, asta e, rămân, în perspectiva turneelor de la Roma şi Roland Garros, fisurile tehnico-tactice în jocul Simonei Halep, scoase în evidenţă de Alizé Cornet, ca teme de lucru pentru Darren Cahill şi Victor Ioniţă.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite