CTP ne trezeşte la realitate: „Popovici? Dar de ce să mă simt mândru?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CTP

Cristian Tudor Popescu a comentat, în stilul său caracteristic, performanţa lui David Popovici la Mondialele de nataţie, unde sportivul de 17 ani a cucerit două medalii de aur.

În România, din păcate, se vede un trend bulversant, în ultimii mulţi ani: oameni care n-au făcut şi nu fac 7 minute de mişcare pe zi, care n-au niciodată timp pentru sport, dacă stai de vorbă cu ei, devin, brusc, peste noapte, cei mai înfocaţi fani ai unui sportiv. Atenţie: nu un sportiv oarecare, ci unul care a produs un rezultat uriaş, muncind pe rupte!

De aici, a şi apărut o glumă, în mediul online, în ultimele zile, cu referire la fanii lui David Popovici care, până acum o săptâmână, n-avea nicio idee despre existenţa acestui sportiv, iar acum, dacă te uiţi pe postările lor, ai avea tendinţa de a spune că îl susţin din copilărie!

„Adevăraţii campioni devorează doar campioni“, e gluma care circula pe internet despre astfel de oameni. 

Spre deosebire de fanii lui Popovici, apăruţi peste noapte, care rup cămaşa de pe ei pentru David, dar care, în rest, n-au nicio tangenţă cu activitatea sportivă, Cristian Tudor Popescu a fost în stare să comenteze performanţa înotătorului român printr-un discurs echilibrat, la B1 TV.

Ce a spus Cristian Tudor Popescu?

*Nu, eu nu mă simt mândru pentru că David Popovici a obţinut două medalii la Mondiale. De ce m-aş simţi? Văd că se simt mândri, însă, alţii. Toţi politicenii de vârf care s-au repezit, au sărit din baie – nu din bazin, din baie – ca să se lipească într-un fel de succesul lui Popovici. Domnii Iohannis, Bode, Dîncu… Laitmotivul: «Ne-a făcut să fim mândri David Popovici». 

*Bun, ei se simt mândri. Eu nu! De ce? Eu nu am nicio contribuţie la ce a făcut acest băiat. Dacă aş fi fost unul dintre părinţi, care au avut o contribuţie esenţială din ce am văzut şi citit, părinţi care îl ajută enorm şi acum, da, aş fi mândru. Dacă aş fi antrenorul lui, aş mândru, dacă aş fi un prieten care l-a ajutat, aş fi mândru. 

*Dar de ce să fiu mândru eu, în calitate de Popescu, care n-am făcut nimic pentru el? De ce să fim mândri toţi ceilalţi? Că suntem şi noi români? Să fiu mândru că am un nume care se termină în «escu»? Nu am de ce să fiu!

*Nici România nu are de ce să fie mândră, Popovici nu e rezultatul unei acţiuni conştiente, coordonate, întinse în timp a acestui stat de a produce campioni de nataţie. E un miracol. Eu dacă aş fi credincios, dacă aş crede în Dumnezeu, aş spune că David Popovici e opera lui Dumnezeu. În niciun caz nu e opera României.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite