CTP, după primul succes al Simonei Halep din 2018: „Sunt puţin uluit, nu ştiu cum se poate aşa ceva“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu

Simona Halep şi-a trecut în palmares primul trofeu din 2018, câştigat la Shenzhen, după o finală cu cehoaica Katerina Siniakova.

Asemenea altor români, nici Cristian Tudor Popescu n-a putut urmări partida, deoarece aceasta s-a disputat într-o sală. unde nu erau condiţii de transmisie tv. ”Sunt puţin uluit, nu ştiu cum se poate accepta aşa ceva de către WTA. Dacă organizezi un turneu de asemenea anvergură, trebuie să ai la dispoziţie o sală în care... Muţi meciul în sală, dar trebuie să ai condiţii pentru spectatori şi pentru televiziune. Nu înţeleg cum de s-a acceptat o asemenea formulă şi cum de nu au protestat jucătoarele şi WTA. Dar asta a fost”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi 24. 

”Nu am văzut meciul, nu pot să comentez decât scorul. Era de aşteptat să fie un meci de confruntare dură, de trei seturi. Singurul element surpriză în acest scor e 6-0 în decisiv pentru Simona, mă aşteptam să ia câte un set cele două jucătoare şi să se decidă lucrurile în setul 3. Acest 6-0, dacă Siniakova a fost în deplinătatea forţelor, e un rezultat excepţional al Simonei. Siniakova e o jucătoare puternică, de instinct, cum spun eu, o jucătoare de secvenţă, poate la un moment dat să prindă minute în şir de lovituri excepţionale cu care poate să răstoarne rezultatul”, a mai spus jurnalistul pentru Digi 24.

El a adăugat că e „o victorie remarcabilă” pentru Simona Halep, dar nu o surpriză. ”Jocul arătat aici la Shenzhen e un joc de nr. 1 mondial. Simona şi-a intrat în pielea de nr. 1 mondial, începând cu atitudinea cu care intră pe teren. Simona intră cu alură de favorită acum, cu încredere, comunică: sunt nr. 1 mondial şi am de gând să joc că atare. 2017 e anul cel mai important din cariera Simonei de până acum, ea a schimbat lucruri, a evoluat mult din punct de vedere mental, tehnic, tactic. A păstrat o legătură foarte strânsă, o chimie foarte bună cu Darren Cahill şi premisele pentru 2018, pentru Australian Open şi pentru ce urmează, sunt foarte bune”, a încheiat cunoscutul jurnalist.

Te-ar putea interesa şi:

„Halep se reafirmă ca numărul unu mondial“. Reacţii după succesul româncei de la Shenzen

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite